Illustrasjonsfoto: gato-gato-gato/CC/Flickr

Tjenere for sannheten

«For vi makter ikke noe mot sannheten, bare for sannheten.» 2. Kor. 13,8.

En tjeneste som er i strid med Guds vilje og sannhet er til ingen nytte og uten verdi. Det er en nødvendig påminnelse.

Paulus ber for menigheten at de må gjøre det gode og ikke det onde. Han er opptatt av at de må vise seg som sanne kristne i hverdagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det nytter ikke å utrette noe mot sannheten, bare med sannheten. Vår tjeneste for Gud må alltid ha sin basis i sannhetens evangelium, Guds eget ord. Det gjelder ikke noe mindre enn spørsmålet om Jesus Kristus virkelig lever i oss. Gjør han ikke det, så hjelper det lite hvilke meninger vi har eller hvor anstendig vi lever eller hva vi kan påberope oss.

Paulus er overbevist om at Kristus er sannheten, og at denne sannheten skal seire. Jesus har sendt ham for å bygge opp Guds rike, og håper at han slipper å rive ned eller kjempe mot noe i menigheten som er falskt.

I 2. Kor. 13, der vårt andaktsord finnes, formanes vi til selvransakelse og selvprøvelse. «Ta imot både rettledning og oppmuntring! Vis enighet, hold fred, så skal kjærlighetens og fredens Gud være med dere.»

Gud følger oss med sitt ransakende blikk. Fellesskapet med Jesus er et fellesskap i troen, og det er en tro som må bevares sunn og sann. «Hver den som er av sannheten, hører min røst,» sier Jesus. Joh. 18,37. «Kom, sannhets Ånd, og vitne giv, at Jesus Kristus er vårt liv, så vi av intet annet vet enn ham vår sjel til salighet.» Kingo

Trenger du mer åndelig påfyll?

Les også
Når skal vi bry oss?
Les også
Tiden strekker ikke til
Les også
Hva gir håp?
Les også
Generasjonenes Gud
Les også
Hva Jesus etterlot oss