Illustrasjonsbilde.

Niste med på veien

Guds ord er levende og det er derfor så viktig og nødvendig at det får veilede oss og være selve kraftkilden i hverdagen.

«Jeg fant dine ord og åt dem, og de var til glede for meg,» sier profeten Jeremia i kap. 15,16.

Det er i dobbelt forstand viktig å ha god «niste» med seg på veien gjennom livet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dersom en overser dette og løper forbi «matstasjonene», vil en ikke ha nok krefter til å fullføre løpet og kan stå i fare for å komme på avveie åndelig talt.

Paulus var redd for at han skulle komme i en slik situasjon. «Men for meg er ikke liv eller død verdt å snakke om, bare jeg kan fullføre løpet og den tjeneste jeg fikk av Herren Jesus Kristus; å vitne om evangeliet om Guds nåde.» Ap.gj. 20,24

Elias ligger trett og motløs under en gyvelbusk. Han har sovnet av utmattelse. Han har opplevd mye motgang og forfølgelse. Livet var blitt så vanskelig at han var i ferd med å gi opp. Men så ble han vekket av en engel, «Men Herrens engel kom en gang til, rørte ved ham og sa: Stå opp og spis! Ellers blir veien for lang for deg.» 1. Kongebok 19,7.

Det var Gud som på denne måten rørte ved ham. Slik er Guds omsorg. Han hjelper oss til å holde oss på veien.

Livet kan bli så vanskelig at man ikke en gang orker å spise. Da er det fare på ferde. Å spise er helt nødvendig. Men vi trenger også den åndelige næring, som er Guds ord. Det skjer alltid noe med oss når vi leser og hører Guds ord.

Guds ord er levende og det er derfor så viktig og nødvendig at det får veilede oss og være selve kraftkilden i hverdagen.

«Ditt ord er en lykt for min fot og et lys på min sti». Salme 119.

Les også
En åpen port
Les også
Ny smaksopplevelse
Les også
Tjenere for sannheten
Les også
Ekte kristendom
Les også
Det avgjørende slaget