PERFEKT: – Gjennom den rollemodellen jeg er, kan det være at de rundt meg vil kjenne på fordømmelse. I stedet for at de har blikket på Jesus og Hans nåde, får de kun øye på mennesker som takler troen og livet 100 prosent? FOTO: Sara Johannessen / SCANPIX

Ingen fordømmelse

I et miljø hvor alle virker så perfekte, kan fordømmelse enkelt oppstå. Men tør noen av oss å være åpne og sanne om livet, kan mennesker bli satt fri.

«Så er det da ingen fordømmelse for dem som er i Kristus Jesus.» Romerne 8,1

Hvis troen min på Jesus, ikke først og fremst handler om et personlig forhold til Jesus, kan jeg uten at jeg tenker på det, skape fordømmelse rundt meg. Hvorfor? Jo, fordi hvis vi ikke lever i Guds nærhet, i Hans lys, vil jeg ikke forstå hvor avhengig jeg er av Jesus i min daglige vandring.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Gjennom noen ukentlige religiøse øvelser og en sunn livsstil får jeg et ytre gudsliv. Og gjennom den rollemodellen jeg er, kan det være at de rundt meg vil kjenne på fordømmelse. I stedet for at de har blikket på Jesus og Hans nåde, får de kun øye på mennesker som takler troen og livet 100 prosent?

Ut fra mitt personlige forhold til Jesus, skapes det en takknemlighet for Guds nåde. Tenk at Jesus er med meg hver eneste dag. Hvis jeg skulle ta noen feile valg, vil jeg merke det i mitt innerste. Ånden vil være min aktive hjelper, og jeg vil merke at jeg har liv på innsiden. Siden jeg nå er avhengig av Guds nåde hver eneste dag, vil livet mitt skape tillit hos dem som ikke tror. Jeg vil bli et medmenneske med en overnaturlig dimensjon i livet mitt. Guds nåde.

Ingen fordømmelse vil følge meg, fordi jeg er i Kristus Jesus.

Her kan du lese flere andakter

Les også
Jesu sinnelag – et forståelsesfullt sinn
Les også
Smerte og frihet
Les også
Å skape nysgjerrighet
Les også
Ransak meg, Herre
Les også
Glemselens hav