Håper på tettere bånd til Den norske kirke

Misjonsselskapets generalsekretær Jeffrey Huseby mener Den norske kirke ville hatt godt av å være sterkere til stede i Dawn-sammenheng.

I går var drøyt 100 le­de­re fra store deler av Kris­ten-Nor­ge sam­let i for­kant av Dawns Sendt-kon­fe­ran­se som fin­ner sted 27.-29. mars i Oslo kon­gres­sen­ter. Ar­ran­gø­re­ne håper på nær­me­re 1.000 del­ta­ke­re, uan­sett lig­ger kon­fe­ran­sen an til å bli Dawns størs­te sam­lings­punkt så langt.

Få krist­ne sam­men­hen­ger fav­ner i dag bre­de­re enn nett­opp Dawn-nett­ver­ket. Fra de mest ka­ris­ma­tis­ke fri­me­nig­he­te­ne til bede­hus­be­ve­gel­sen og Den nors­ke kirke har etab­le­ring av nye fel­les­skap blitt satt på dags­or­de­nen i nær­me­re 20 år.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sjele­vin­ner­trang

Den sjele­vin­ner­tran­gen som pre­ger Dawn-sam­lin­ge­ne er til ved­va­ren­de in­spi­ra­sjon for det øv­ri­ge Kris­ten-Nor­ge. Her møtes krist­ne le­de­re med et klart sikte­mål: å ut­vik­le og etab­le­re nye krist­ne fel­les­skap for at flere skal få bli kjent med Jesus Kris­tus.

Dette er der­for ikke are­na­en for kirke­po­li­tikk eller teo­lo­gis­ke strids­spørs­mål, de fore­går for mange av Dawn-del­ta­ker­nes del i fora som Norsk råd for mi­sjon og evan­ge­li­se­ring eller Nor­ges Krist­ne Råd.

Bede­hus og Den nors­ke kirke

Ge­ne­ral­sek­re­tær Jeff­rey Huse­by i Det Nors­ke Mi­sjons­sel­skap re­pre­sen­te­rer Nor­ges elds­te mi­sjons­or­ga­ni­sa­sjon. NMS har i en år­rek­ke øns­ket å være en ka­ta­ly­sa­tor for me­nig­hets­ut­vik­ling og -plan­ting innen Den nors­ke kirke, og i se­ne­re tid også i stør­re grad uten­for Nor­ges gren­ser.

NMS er en selv­skre­ven del av den nors­ke lek­manns­be­ve­gel­sen, og er sam­ti­dig den av de lu­thers­ke mi­sjons­or­ga­ni­sa­sjo­ne­ne som har tet­test bånd til Den nors­ke kirke. Folke­kir­kens sogne­struk­tur er den delen av det pro­tes­tan­tis­ke Kris­ten-Nor­ge som er sva­kest re­pre­sen­tert i Dawn-sam­men­heng, og Huse­by gle­der seg over at dette ser ut til å kunne endre seg.

- Mitt inn­trykk er at Dawn øns­ker stør­re kon­takt med Den nors­ke kirke. Det ser jeg po­si­tivt på, sier Mi­sjons­sel­ska­pets ge­ne­ral­sek­re­tær. Han tror Dawns be­ret­ti­gel­se lig­ger i å blank­pus­se pro­fi­len sin og ikke prøve å ligne på nevn­te Norme eller Nor­ges Krist­ne Råd.

Ster­ke­re til stede

Huse­by frem­he­ver at Dawn ikke de­fi­ne­rer hvor­dan en me­nig­het skal eller må se ut, men sat­ser på å ut­vik­le nye fel­les­skap. Disse kan der­med også ek­sis­te­re innen etab­ler­te me­nig­hets­struk­tu­rer.

- Jeg tror Den nors­ke kirke har noe å hente når det gjel­der å være ster­ke­re til stede i slike sam­men­hen­ger, sier Huse­by.

- Fin­nes det spor av over­le­gen­het hos bede­hus­fol­ket og fri­kir­ke­lig­he­ten over­for Den nors­ke kirke?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Jeg tror at en in­nen­for etab­ler­te me­nig­he­ter, enten det er i Den nors­ke kirke eller andre sam­men­hen­ger, kan finne en sår­het hvis en opp­le­ver at de som plan­ter me­nig­he­ter fisker i det etab­ler­te.

Blant de som er her, opp­le­ver jeg et ty­de­lig ønske om å nå nye med evan­ge­li­et, di­sip­pel­gjø­re dem og ar­bei­de for at de blir di­sip­ler som så gjør nye di­sip­ler, sier Huse­by.

DAGEN

Sendt

Dawn står for Discipling a whole nation. Nettverket samler bredden av Kristen-Norge med ønske om å etablere nye kristne fellesskap.

Dawn arrangerer sin antatt største konferanse så langt 27.-29. mars i Oslo kongressenter.

I går var drøyt 100 inviterte kristenledere samlet til kickoff.

Les også
Drar på hytta, dropper forkynnelsenForkynnelsens plass