BIBELFEST: Christoffer Nyborg, leder for Bibeluka, inviterer til bibelfest i Oslo. FOTO: Hanne Kristin Pedersen

UiO inviterer til ­bibelfest i Oslo

Ungdom i Oppdrag (UIO) i Oslo ønsker å sette bibelkunnskap på agendaen i Norge i dag. Som en del av en rekke tiltak for å øke kunnskapen arrangeres «Bibeluka» 9.-15 oktober i år.

– Konferansen er for alle som vil lære mer om Bibelen. Hensikten og agendaen for uka er at kristne skal få snakke sammen og få undervisning om hvordan vi forstår det vi leser og det vi tror på, sier Christoffer Nyborg, leder for Bibeluka til ywam.no.

SE VIDEO: Ungdommer er sultne på Bibelen - Her finner du video fra undervisningen på Bibelkveld som arrangeres i regi av UiO

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tungvektere

UIO Oslo regner med at flere hundre vil være med på arrangementet i oktober.

– Det blir en bibelfest uten sammenligning. Ta med deg en venn og kom, og meld deg på kjapt for det kan fort bli fullt, oppfordrer han.

Nyborg sier de er heldige som har fått med seg tre internasjonale tungvektere.

David Pileggi, David Hamilton og Scott Carroll har hvert sitt spesialfelt de skal undervise om. Peleggi skal snakke om Jesus i lys av jødedommen, Carroll om de første menighetene i lys av den gresk-romerske kulturen og Hamilton om bibelens relevans i dagens samfunn.

Kulturkrasj

– Jeg er ganske sikker på at dersom vi hadde reist tilbake til Jesu tid så ville vi opplevd et skikkelig kulturkrasj. Hvordan hadde vi passet inn i hverdagen til Jesus og resten av jødene i det romerskokkuperte Israel?, spør Mari Jelmert, som er en av medlederne for Bibeluka.

Hun medgir at hun ikke forstå alt hun leser, og at hun har alt for lite kunnskap om hva som formet tankene og hverdagen til bibelens helter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Alt for ofte går jeg glipp av dybden i tekstene, ja til og med selve essensen, sier Jelmert, som synes det er mye mer spennende å lese Bibelen med jødiske eller gresk-romerske briller.

– Det er som om en ny verden åpner seg. Skal vi ta Bibelen på alvor må vi også sette av tid til å studere bibelens kontekst, hevder hun.

Forelsket i Guds ord

Nyborg sier at Ungdom i Oppdrag er skikkelig forelsket i Guds ord, og sier at de føler Gud har talt til dem om å satse på Bibelen i Oslo. Det er årsaken til at de har startet Bibeluka, en hel uke med fokus på Bibelen, dypdykk i gjennomgående temaer, kontekst til bibeltekster og også fokus på bibelens relevans for samfunnsområder i Norge i dag.

– Konferansen er for alle som vil lære mer om Bibelen. Hensikten og agendaen for uka er at kristne skal få snakke sammen – og få undervisning om hvordan vi forstår det vi leser og det vi tror på, forklarer Nyborg.

Les også
Tro på øyenvitnene!
Les også
Barbeint i bønn for de fattige
Les også
Utålmodig ungdom møter Jesus på nett
Les også
Bibeloversettelse til 75 nye språk hvert årWycliffe