Svært beklagelig at Verdibanken skulle ende slik

Vi som var med i den opprinnelige stiftergruppen husker godt entusiasmen rundt visjonen om å starte en bank bygd på kristen etikk og verdier.

Grunderen, Sigmund Thorsell, var en modig og dyktig leder og visjonær entrepenør. Dessverre døde han i 2006, men etterlot seg et godt fundament for banken videre.

Når Dagen skriver at "Kristen-Norge" må se seg om etter ny bank er nok det en overdrivelse. Noe av bankens problem var at den aldri nådde fram til store deler av kristen-Norge, da kunne nok bankens størrelse og ryggrad vært annerledes.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det kan være mange grunner til det. Likevel, mange kirker og organisasjoner har hatt stor hjelp og støtte av banken, ikke minst i byggeprosjekt hvor det ofte er vanskelig å forholde seg til vanlige banker som ikke har forståelse for en menigheters egenart med gaveinntekter osv.

Etter de opplysninger jeg sitter med har heller ikke Verdibanken tapt noe på utlån til kirker og organisasjoner.

Ikke minst for oss som har vært med fra starten har det vært en trist prosess å se at nye har kjøpt seg inn i banken i faser da banken har vært avhengig av å øke sin kapital, uten at "kristen-Norge" har hatt ønske eller evne til å investere mer.

Jeg har ikke tenkt å åpne en debatt om hvorfor ting ikke lyktes, hva som kunne eller skulle vært gjort annerledes, men konkludere med at Verdibanken har hatt en viktig funksjon for mange kirker, organisasjoner og enkeltpersoner gjennom mange år.

Visjonen om å bygge en bank i "Hans Nilsens Hauges ånd" med ønske om å betjene "kristen-Norge" og være en samfunnsbyggende aktør, må i dag roses selv om det dessverre ikke lyktes fullt ut.