Plass 4: «Ødelegger for flertallet»

Kan ikke humanetikere, muslimer og andre ikke-kristne bare holde sine egne barn borte fra skolegudstjenestene? spurte Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk i november, da årets skolegudstjeneste-debatt var mest høylydt.

 

Vi gjennomgår de mest delte Dagen-sakene- og debattene i 2016.
 

Artikkelen fortsetter under annonsen.

4. Vebjørn Selbekks lederartikkel i Dagen: Ødelegger for flertallet

Vi har aldri skjønt hvorfor det skulle være nødvendig med så mye spetakkel. Alle som ønsker det, får jo fritak. Ingen som ikke vil være med, blir tvunget til å gå i kirken.

De som blir igjen får et fullverdig tilbud på skolen mens de andre er på gudstjeneste. Alt er timet og tilrettelagt.

Det er altså ingen som lider noe som helst overlast. De som absolutt ikke vil høre om Jesusbarnet i krybben og fred på jorden, skal få slippe det. De som ikke vil synge «Deilig er jorden» (den kristne salmen altså, ikke den plagierte og avkristnede versjonen i humanetikernes sangbok), kan la være. For all del.

Men dette er likevel ikke tilstrekkelig for humanetikerne. De vil hele ordningen med skolegudstjenester til livs.

Kan ikke humanetikere, muslimer og andre ikke-kristne bare holde sine egne barn borte fra skolegudstjenestene? spurte sjefredaktør Vebjørn Selbekk i en lederartikkel på side 2 i Dagen 8. november.

Les hele lederartikkelen her

 

Artikkelen fortsetter under annonsen.

5. Joshua French kan bli benådet

Brende hadde fått et skriftlig spørsmål fra KrF-representant Astrid Aarhus Byrknes. I sittsvar skriver Brebde at «Utenriksdepartementet har jevnlig kontakt med styresmaktene i Kinshasa for å finne en løsning i saken.Etter det vi kjenner til, er spørsmålet om benådning til vurdering. Vi kan foreløpig ikke si noe om når en endelig avgjørelse blir fattet,»

Brende understreket at Utenriksdepartementet samarbeider med britiske myndigheter for å støtte Joshua French, som har dobbelt statsborgerskap.

Les hele artikkelen her

 

6.Solberg: – En unnlatelsessynd å ikke tilby skolegudstjenester

KrF-leder Knut Arild Hareide tok opp debatten om skolegudstjenester i Stortingets spontanspørretime i midten av november, der statsministeren møtte.

Han viste til at rektorene ved flere skoler i Voss i år har takket nei til tilbud om skolegudstjenester, og ville vite hva Erna Solberg syntes om det.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Ingen skal pålegges å gå i julegudstjeneste, men å ha det tilbudet mener jeg er helt naturlig del av den norske skolehverdagen. Jeg mener det blir rart og en liten unnlatelsessynd hvis vi skal tilpasse oss så mye at vil vi unnlater å ta med den viktigste delen av hvorfor vi feirer jul. Det å miste det båndet vil være en formidling som er et brudd med vår historiske grunnlag, sa Solberg.

Se video, flere bilder og les hele saken her

 

Mest delt - listen fortsetter på neste side, klikk her

...eller gå tilbake til forrige side