Svein-Magne Pedersen svarer på Vebjørn Selbekks lederartikkel. Foto: Bjørn Olav Hammerstad

Penger, forbønn og helbredelse

Vebjørn Selbekks forandring fra å være en forsvarer av de som står på muren, til å være en som sanker poeng ved å spille på lag med negative, politisk korrekte krefter, er foruroligende.

I redaktør Vebjørn Selbekks leder «Kommersialisering av forbønn» blir jeg anklaget for å selge helbredelse ved annonsering av bok og folder om helbredelse på min Facebook-side.

Siden starten av Misjonen Jesus Leger for 30 år siden har vi utgitt bladet Legedom med artikler og vitnesbyrd om helbredelse. Jeg har skrevet rundt 25 bøker og hefter - de fleste om helbredelse ved tro og bønn.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Disse er skrevet med to mål: Å få ut et budskap om frelse og helbredelse slik at mennesker skulle kunne gripe sannhetene og motta evig liv og legedom. Dernest: Vi ønsker å tjene penger på bokutgivelsene slik at vi kan få inn nok midler til å drive misjon i inn- og utland. Hvis man ikke skal kunne selge bøkene, går økonomien ned.

Den 18. august i år hadde jeg et bilde på min Facebook-side av meg selv med boken "Du kan bli frisk" i den ene hånda og min folder med håndspåleggelse i den andre. Jeg skrev at "boken viser veien til helbredelse steg for steg. Kjøper du den får du folderen med håndspåleggelse gratis med."

Meningen med bokens budskap er at folk kan motta helbredelse ved budskapet i den - uten folderen. Meningen med folderen er også å få ut et budskap og at folk skal forvente helbredelse ved budskapet i den alene. Begge har samme mål. Å gi folderen som en bonus hvis man kjøper boken, er en vanlig salgsmetode. Det er ikke noe uetisk ved det.

Hvis det er galt å tjene penger på bøker som har med helbredelse ved bønn å gjøre, kan verken jeg eller andre utgi bøker om emnet. Og hvis man tenker seg om blir det i så fall galt å selge evangeliseringslitteratur, for da tjener man penger på frelsen som jo skulle være gratis. Da kjøper man seg jo frelse.

Jeg kaller helbredelse gjennom folderen for "indirekte håndspåleggelse", som er en troshandling. Flere kan vitne om at de har mottatt helbredelse gjennom denne metoden. Metoden er god når det er avstand mellom forbederen og den syke. Jeg driver blant annet et forlag. Forlag selger bøkene sine - på forskjellige måter. De gir dem ikke bort gratis.

Hva med penger som Dagen får inn via abonnement når avisen skriver om helbredelse ved bønn og oppmuntring til å tro? Da har leseren betalt penger til Dagen for helbredelse. Det samme gjelder artikler om frelse. Hva med lønn til prester i Den norske kirke, som noen ganger ber for syke (som vi skattebetalere, både syke og friske, er med på å finansiere)?

Selbekk bør i så fall også angripe andre kristne forlag som annonserer bøker om helbredelse, også i Dagen. Han bør også kritisere flere kristne organisasjoner som tar rundt tusen kroner i inngangsbillett på møter hvor helbredelse står i fokus. Der er vaktbikkja taus.

Han er noe unnfallen når det gjelder "de store". Det er lettere å ta en evangelist på Sørlandet som han på forhånd vet har kritikere på grunn av usannheter i visse aviser. Men han må ikke glemme at det fins tusener i Norge som heier på oss, og som ikke setter pris på Dagens språkbruk.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Selbekks forandring fra å være en forsvarer av de som står på muren (også av meg), til å være en som sanker poeng ved å spille på lag med negative, politisk korrekte krefter, er foruroligende.

Les også
Kommersialisering av forbønn
Les også
Evangelist tilbyr bilde av egen hånd: – Forvent mirakler fra Gud