TIL ANGREP: I amerikansk fotball stiller forsvars- og angrepsspillerne seg opp mot hverandre. Når ballen settes i spill gjelder det å rydde motstanderne av veien for å komme seg i god posisjon.

Med tannbeskytter og hjelm på leir

Amerikansk fotball og lacrosse står på programmet når KRIK arrangerer leir i Kristiansand denne uken. 30 år er gått siden Arena ble arrangert første gang.

KRIK nøyer seg ikke med fotball på en strøken kunstgressbane og volleyball i myk og varm sand når de setter opp programmet. Her skal det være noe for alle. Nivået på aktivitetene er det heller ikke noe å si på. Instruktørene i flere av idrettene innehar landskamper og mesterskapsmedaljer i sine respektive idretter.

Populær men ukjent idrett

Blant disse er brødrene Didrik (25) og Andreas (20) Abrahamsen. Ballspillet lacrosse er en ukjent idrett for mange nordmenn. Det spilles på en bane av omtrent samme størrelse som en fotballbane, med ti spillere på hvert lag, og spillerne er utstyrt med køller, hjelm og beskyttelse foran ansiktet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES: Konsert eller lovsang på sommerstevner?

Storebror har landskamper for Norge i idretten. Lillebror har spilt på høyeste nivå som klubbspiller. Deltakerne følger nøye med når brødrene gjennomgår det grunnleggende i idretten de færreste av dem knapt har hørt om. Gjennom dagen får de deltakerne terpet skuddteknikk og duellspill.

Midt i treningsøkten viser lederne også at de har fokus på mer enn bare lacrosse. Alle samler seg i en sirkel, og mens de spiser lunsj, prater de sammen om Bibelen.

– På en leir som denne er det viktig for fellesskapet med ledere som tør å by på seg selv, som dere to gjør, kommer det fra den ene deltakeren, og sikter til Didrik og Andreas. – Det er også viktig at alle er flinke på å være inkluderende, skyter en annen inn.

Andreas Abrahamsen refererer til skriftsteder når han legger ut sitt synspunkt.

– Jeg tror det er viktig for fellesskapet at vi tar til oss det Jesus en gang fortalte. Vi må være mot andre slik vi vil at de skal være mot oss, avslutter lederen, før de går tilbake til kunstgresset for å spille mer lacrosse.

Satte på plass guttene

På kunstgressbanen ved siden av får deltakerne kjørt seg i en vel så røff idrett. Guttene som er ledere for amerikansk fotball, er ikke like stødige på spillet som lacross-brødrene. En av jentene som har meldt seg på, spiller aktivt gjennom året og viser gladelig frem teknikk og oppstilling.

LES OGSÅ: De skal snakke om kristne tabuer

Artikkelen fortsetter under annonsen.

For mange av guttene ser det ut til å være nok å få godkjennelse til å løpe ned kameraten på andre siden av banen. Flere av jentene tar også utfordringen, selv om det noen ganger blir feige lag mot de største guttene.

Takknemlig leirsjef

Et annet sted på Dvergsnestangen, i langt roligere omgivelser, er Victoria Bendiksby Wilkinson (25) fra Kolbotn i Akershus, som debuterer som leirsjef på Arena 2015. Leirstedet byr på sommervær som kun nabofylket Aust-Agder kan konkurrere med på god dag, skal vi tro de tilreisende leirdeltakerne som går fordi. Første runde med aktiviteter er unnagjort. Flere benytter fritiden før middag til å kjøle seg ned i vannet. Victoria setter av sin fritid til Dagen. Blid og fornøyd legger hun ut om leiren som i år markerer 30-årsjubileum.

­– Det er en vanvittig takknemlig jobb å være leder. Jeg kjenner en del av de som er ledere her fra før, og opplever at vi er et oppbyggende fellesskap. Det kommer folk helt fra Finnmark, det er kult, forteller leirsjefen.

God følelse

– Dere har aktiviteter på flere sider av Kristiansand by, og nærmere 1.000 personer til stede. Hvor mye kreves det av deg før leiren starter?

– Det er klart det blir en del planlegging og forberedelser før vi kommer i gang. Nå handler det om å følge opp og være til stede om det skulle være noe. Vi har med oss utrolig mange flinke ledere som står på gjennom hele leiren. Vi har aktiviteter flere forskjellige steder fordi vi ønsker å tilby god kvalitet på de aktivitetene vi har. Da er vi avhengig av å være et sted som er godt tilpasset de forskjellige aktivitetene, forteller Victoria, som legger til at kommunen gjør det enkelt for KRIK å benytte seg av ulike anlegg i nærområdet.

– Hva er forventningene dine til leiren?

– At vi skal se ungdommene, og at de som er her skal sitte igjen med en god følelse etter leiren. Vi skal ha mange fine møter sammen. Vi skal bli trøtte, svette, og slitne sammen, det hører med. Deltakerne skal sitte igjen med hele leirpakka. Temaet for uka er felleskap, så jeg håper de som er her opplever at de tas med i et fellesskap. Og at de hører mye klokt på møtene, avslutter Victoria Bendiksby Wilkinson.

KRIK

Kristen Idrettskontakt (KRIK) er en medlemsorganisasjon og kontaktbevegelse for idrettsutøvere, trenere, ledere og sportsengasjerte.

Hovedmålet til KRIK er å bevare, inspirere og vinne idrettsfolk til kristent liv både i idrettslag og menighet.

KRIK ble startet opp i 1981. Forløperen Kristen Orienteringskontakt, KROK, ble startet i 1976.

Leiren ARENA ble arrangert for første gang i 1986. Leiren ble da, som i år, arrangert på Dvergsnestangen i Kristiansand.

KRIK har siden 1992 hatt sine kontorlokaler på landslagsarenaen for fotball i Norge, Ullevaal Stadion.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Lovpriser Guds skreddersømES-landsstevnet
Les også
Historiefortelleren
Les også
Presten som formidler av spiritualitet
Les også
Her blir det kirkedebatt og kulturfestOlavsfestdagene
Les også
Passer seg for å møte veggenUL