Verdens helseorganisasjon WHO ber alle ebolarammede land om å sjekke reisende før de forlater landet. Bildet er fra Abidjan i Elfenbenskysten, hvor ebolasmitte ikke er påvist. Foto: Luc Gnago (IVORY COAST – Tags: HEALTH TRANSPORT)

WHO vil teste alle som reiser ut av ebola-land

Myndighetene i land rammet av ebolaepidemien, bør undersøke alle som forlater internasjonale flyplasser, havner og større grenseoverganger, mener Verdens helseorganisasjon (WHO).

Helseundersøkelser av reisende på vei ut av ebolarammede land er nødvendig for å hindre at viruset sprer seg, påpeker WHO i en uttalelse mandag.

Samtidig gjentar helseorganisasjonen at risikoen for å bli smittet avebolaviruset om bord i et fly er liten. Dermed er det ikke behov for ytterligere reise- og handelsbegrensninger, ifølgeWHO.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Rammede land bes om å gjennomføre undersøkelser av alle personer ved internasjonale flyplasser, havner og større grenseoverganger, og se etter uforklarlig febersykdom som samsvarer med en mulig ebolainfeksjon, heter det.

Personer som har symptomer som samsvarer med ebola, bør ikke få lov til å reise med mindre reisen gjøres i forbindelse med en hensiktsmessig medisinsk evakuering, tilføyer WHO.