Behandlede kjøttprodukter som pølser kan føre til kreft i tarmen, viser nye funn fra Verdens helseorganisasjon mandag. Foto: Lucy Nicholson / Reuters / NTB scanpix

WHO: Kjøttprodukter kan være kreftfremkallende

Å spise bearbeidede kjøttprodukter og rødt kjøtt gir økt risiko for kreft i tarmen, ifølge Verdens helseorganisasjon.

Verdens helseorganisasjon (WHO) publiserte mandag nye forskningsfunn som trolig vil blåse liv i debatten om hvor mye kjøtt vi bør spise.

– Risikoen for å utvikle tykktarmskreft øker i takt med mengden kjøttprodukter og rødt kjøtt som konsumeres, opplyser Kurt Straif ved International Agency for Research on Cancer (IARC).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

IARC er en del av WHO.

Les også
– Selv ett glass vin er dårlig for helsa
Les også
Nobelprisen for forskning på malaria og parasittormFakta om vinnere av nobelprisen i medisin
Les også
Studie: En av fire tenåringer har migrene
Les også
Mer sexfokus, mindre sex
Les også
Trenger to skoletimer på å våkneSkoleforskning