LETER: Det arbeides på høygir rundt om i verden for å finne en kur mot ebolaviruset. Dette er støvlene utenfor et laboratorium i Canada. FOTO: Lyle Stafford 7 Reuters / NTB scanpix

WHO anslår at 10.000 allerede er eboladøde

Flere tusen flere enn tidligere rapportert kan ha dødd i ebolautbruddet. Likene er trolig forsvunnet, frykter Verdens helseorganisasjon (WHO).

Fram til torsdag er det registrert 4.818 døde av ebolaviruset.

– Det er veldig mange som er blitt borte under denne epidemien, sier Christopher Dye, helseorganisasjonens strategiske leder.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES OGSÅ: FN etterlyser ebola-bidrag

Han anslår at så mange som 5.000 lik er forsvunnet, og dermed ikke med i de offisielle tallene. Anslagene er basert på kunnskap om at dødeligheten under denne epidemien er på 70 prosent. Det er totalt blir registrert over 13.042 smittede i Guinea, Liberia og Sierra Leona, dette betyr at mange dødsfall ikke er blitt registrert.

Christopher Dye mener årsaken kan være at mange pårørende velger å begrave sine slektninger i skjul av frykt for at myndighetene skal blande seg inn i begravelsesritualer som vasking og kontakt med liket, noe som gir betydelig smittefare.

Les også
Valget kan forverre konflikten i Ukraina
Les også
– Færre dør av ebola i Liberia
Les også
Femåring med ebolasymptomer i New York
Les også
Svensk lege mistenkte ebola, sendte pasienten i taxi
Les også
Gates gir nye milliarder til kampen mot malaria