– Vi legger ikke ned Salemkirken

Ressursmangel ligger bak når styret i Salemkirken i Oslo går inn for å slå seg sammen med menigheten Intro.

– Tragisk og enestående i Pinsebevegelsens historie, skrev tidligere hovedpastor Aril Svartdahl på Facebook, der mange uttrykker sorg.

Dagen fikk i går ikke kontakt med styreleder Evy Aker, men kun korte samtaler med to styremedlemmer som henviste til styreleder. Hun tekstet oss etter hvert og sa hun ikke ville snakke med oss. Senere fikk vi en SMS om at en pressemelding ville bli lagt ut på menighetens nettside.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Intro-samarbeid

Der står det:

«Pinsemenigheten Salemkirken Oslo har de siste månedene hatt samtaler med pinsemenigheten Intro om et mulig framtidig samarbeid. Intro har vært leietaker i våre lokaler i tre år, og vi har samarbeidet godt om bygget og om endel virksomhet».

Salemkirken «har kommet til et punkt der vi har måttet se på om vi har tilstrekkelige ressurser til å fortsette som en selvstendig kirke». Styrets enstemmige konklusjon ble at «Intro er blitt en naturlig samarbeidspartner for oss».

– Ikke nedleggelse

«Sammenslåing av Salemkirken Oslo og Intro betyr ikke nedleggelse av Salemkirken, men en videreføring av virksomheten i ny form og med en livskraftig samarbeidspartner. Som styre tror vi på at dette er Guds gode løsning for oss».

Salemkirken vedtok i ekstraordinært årsmøte 3. april med to tredjedels flertall å gå inn for fusjonen. Vedtektene krever votering i to påfølgende årsmøter. Nytt årsmøte holdes tidlig i mai.