Verdens mest demokratiske land

Vi mener at de som bruker stemmeretten sin ikke har noe å skamme seg over. Men de som helt lar være å stemme derimot...

Ifølge den årlige internasjonale Demokrati-indeksen så lever majoriteten av jordas befolkning ikke i demokratiske nasjoner. Selv i 2013. Bare tolv prosent av verdensborgerne nyter godt av det man kaller «velfungerende demokratier». Over en tredjedel bor i rene diktaturstater.

Gjett hvilket land som topper indeksen? Ganske riktig. Det er det Norge som gjør.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vi er altså så priviligerte at vi lever i verdens mest demokratiske land. Ingen andre i verden har så stor mulighet til å påvirke sin egenpolitiske situasjon som det vi nordmenn har. Det er det grunn til å være dypt takknemlig for.

En av måtene man kan vise denne takknemligheten på, er å stemme ved valgene. Det er det minste man kan gjøre. Faktisk bør det være en selvfølge at man bruker den stemmeretten som vi betrakter som den naturligste ting i verden, men som en så stor del av våre medmennesker mangler.

Likevel er det altså en stor andel nordmenn som ikke kjenner sin besøkelsestid i valglokalet. Spesielt er det mange unge som har det sånn. Ved forrige valg var det kun halvparten av velgerne under 30 år som brukte stemmeretten sin.

Dagen har blitt med i den landsomfattende aksjonen Min stemme fordi vi ønsker å motvirke denne trenden. Vi vil at flere skal få øynene opp for hvor velsignet vi er som selv kan bestemme hvem som skal styre Norge.

Tidligere i sommer ble det sagt på en TV-kanal at kristne som stemmer på et visst parti bør skamme seg. Vi mener at de som bruker stemmeretten sin ikke har noe å skamme seg over.

Men de som helt lar være å stemme derimot...

Minstemme2013

Bli med på vår kampanje for å øke valgdeltakelsen blant unge!

Gå inn på minstemme2013.no og vis at du skal stemme.

Delta i debatten MinStemme2013 på Facebook, eller bruk #minstemme2013 på Twitter

Og del gjerne denne artikkelen med andre!

Les også
Elton John vekket politikeren i Kjell IngolfDet er ditt valg: Minstemme2013Minstemme2013
Les også
Unge sofavelgere kan vippe valgresultatetStortingsvalget 2013Minstemme2013