KOLLEGAER: Syv av Liv Engebretsens kollegaer reiser sammen til konferansen. Liv er nr. tre fra venstre.

Venninner til JesusKvinner

Flokk på 55 fra Nordhordland er klare for nordiske konferanse i slutten av mai. Det blir stadig vanligere at store grupper reiser sammen.

Den tverrkirkelige grasrotbevegelsen ble stiftet av Anne Christiansen i 2003 og har en visjon om å mobilisere kvinner i alle aldre til å bygge Guds rike i hjem, familie, samfunnsliv og menighetsliv.

STEVNEGUIDEN: Kristen-Norges gratis møte- og stevneoversikt

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Da Liv Engebretsen og May-Tove Tofting deltok på JK sin konferanse første gang, tenkte de begge at dette måtte flere få oppleve. I 2013 var de seks stykker som dro, og i fjor var de rundt 20. I år har de passert 55.

Verdifullt

Haukland har ikke hørt om andre tilsvarende store grupper som reiser sammen, men forteller at noen leier busser som de fyller med begeistrede kvinner som nyter fellesskapet fra reisen starter.

– Det er veldig verdifullt å reise sammen. I bussen på vei tilbake er det ofte takknemlige vitnesbyrd og glad-sang, og vi vet at mange blir kjent, og at disse vennskapene er dyrebare når hverdagen setter inn, sier hun.

– Hvor mange tror dere vil komme i år?

– Vi forventer oss fulle hus både i Markus kirke, som vi fyller to ganger fredag kveld, og i Kongressenteret.

Marilyn Skinner

Til årets konferanse kommer Marilyn Skinner, som har bygd opp Watoto sammen med ektemannen, Gary.

– Hun er mor for en hel generasjon foreldreløse barn i Uganda som fostres til å bli morgendagens ledere i landet. Vi tror hun har noe å formidle når det gjelder å omgjøre Jesus kjærlighet til praktisk omsorg for de som trenger det mest. Årets tema er «En utrakt hånd». Jesus rekker sin hånd til oss, og har behov for at vi rekker ut våre. Det skjer store samfunnsendringer dersom vi tør å åpne oss for dem som ikke kan gi noe tilbake, også i vårt eget land, sier Haukland.

Overveldet

Liv Engebretsen forteller at hun ble overveldet av JK sin visjon, og at den rørte henne. Da hun delte sine tanker med May-Tove Tofting ble de fort enige om å få med seg flest mulig venninner. De satte seg som mål å få med 50 stykker, og har bedt konkret om det.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I tillegg til billig hotell har de vært behjelpelige med å bestille konferansebillett for de som syntes det var vanskelig å få til i webshop, i tillegg til flyreisen.

– For dem som sjelden reiser, kan slike utfordringer være nok til å bli hjemme, sier de.

Engebretsen understreker at det er viktige tider for Norge, og at alle kvinner må på banen.

– Hvilken betydning har det at så mange reiser sammen på en konferanse, tror du?

– For det første har vi det veldig gøy sammen. Det knyttes gode relasjoner på en sånn tur, og vi blir kjent med kvinner fra andre menigheter. I fellesskap kan vi utfordre hverandre til å være kristne i hverdagen og ta ansvar for landet, sier hun.

Les også
To menn drept ved utstilling av Muhammed-karikaturer i USA
Les også
Væpnet politi vokter kristen konferanse i OsloOslo Symposium
Les også
Biskop taler gjerne på Oslo SymposiumSymposium
Les også
Gå ut Senteret i Hurdal blir leirsted
Les også
700 kristenruss inntok Kragerø