– Vekkelse blant muslimer forandrer kirken

De historiske kirkene svekkes, fordi mange kristne flykter. Samtidig øker tallet på kristne som konverterer til kristen tro.

– Fremtidens kirke i regionen kan bli helt annerledes enn vi kjenner den i dag, tror Klaas Murling, informasjonssjef iÅpne Dører iHolland. Han besøkteBergen onsdag for å tale på fakkeltoget for forfulgte kristne.

– Det blir en huskirkebevegelse, uten de sterke tradisjonene, kirkebyggene og forbindelsene som dagens kirker i regionen har. Dette ser vi allerede iIran.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Rundt 300 mennesker gikk i tog fra Torgalmenningen tilNLMs forsamling «Salem». Her fikk de høre Murling fortelle om vekkelse blant muslimer, både i Iran og blant flyktninger i Syrias naboland.

LES:Retten til å skifte tro

En av historiene han delte, handlet om pastor som Åpne Dører samarbeider med. Han startet med å samle syv mennesker til bibelstudier hjemme hos seg. I dag har arbeidet vokst til å samle 2000 familier med muslimsk bakgrunn.

Rett til å skifte tro

Tema for årets fakkeltog er retten til å skifte tro. De muslimene som kommer til tro i Midtøsten i dag, kommer fra regimer der de risikerer store problemer hvis de skifter tro.

– Hvilken støtte kan Åpne Dører gi alle disse nye konvertittene?

– Vi må følge dem opp. Dette blir vårt store fokus i årene som kommer. Vi har ikke en ferdig oppskrift på hvordan det skal gjøres, svarer Murling. Han tror erfaringene de har høstet fra vekkelsen i Iran vil bli verdifull i møte med flyktninger som skifter tro.

En av mange utfordringer er flyktningenes boforhold. Mens konvertitter i Iran har kunnet skjule seg i hjemmene sine, lever mange av flyktningene fremdeles i telt eller små kontainerhus med lite privatliv.

– De blir ikke overvåket av myndighetene, som i Iran, men blir desto bedre passet på av familiene sine, sier Murling.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Gyllen mulighet

Murling påpeker det paradoksale i at kristne i Midtøsten har bedt for muslimene i generasjoner.

– Men når vekkelsen kommer, er vi på mange måter likevel ikke klar, sier han.

– Hva er forklaringen på at så mange muslimer blir kristne nå?

– Mange opplever drømmer, helbredelser og bønnesvar. I tillegg til det overnaturlige, har skuffelsen over islam og tilgang på undervisning gjennom internett og satelittsendinger hatt mye å si i Iran. Mange syriske flyktninger er dessuten svært frustrert over brutaliteten i krigen. De kan ikke forstå hvordan muslimske brødre kan gjøre hverandre så mye vondt.

LES:Lettere å være muslim i Europa

Murling understreker at flyktningkrisen er en gyllen mulighet for kristne til å nå muslimer med evangeliet, også i Europa.

– Vi må ikke være redde for flyktningene. Rekk ut en hånd. Disse menneskene kan være de nye medlemmene i kirken din, sier han.