Sivile israelere står bak polititeip etter at en person knivstakk flere personer på en rutebuss i Tel Aviv onsdag morgen 21. januar. Foto: Nir Elias/Reuters, NTB Scanpix

– Vanskelig å hindre slike angrep

Israels sikkerhetsminister sier det er vanskelig å hindre slike angrep som skjedde i Tel Aviv onsdag morgen da 17 busspassasjerer ble knivstukket av en palestinsk desperado.

En kollega av bussjåføren, som er alvorlig skadet i angrepet, forteller til tv-kanalen Channel 2 at bussjåføren tok opp kampen med den palestinske knivstikkeren og klarte å stanse ham med pepperspray. Sjåføren ringte sin kollega da det hele var over, og sa:

– Går det galt med meg nå, må du se etter mine barn.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Uklar bakgrunn

Sikkertsminister Jitzhak Aharonovitsj besøkte åstedet i sentrum av Tel Aviv og har vært på Ichilov Hospital der han har snakket med de skadde og med leger på sykehuset.

– Det er ennå ikke klart om det finnes et nettverk som støtter terroristen eller om han er medlem av en organisasjon, sier Aharonovitsj til Times of Israel.

Han forteller at han har møtt en politimann som ble lettere skadd i brystet under angrepet. Politiet har vært i alarmberedskap siden starten på den pågående valgkampen fordi de frykter det kunne komme angrep i forbindelse med valgkampen.

Anklager lederne

Utenriksminister Avigdor Liberman anklager palestinernes president Mahmoud Abbas, Hamas og flere arabiske ledere i Israel for angrepet i Tel Aviv.

– De som står bak angrepet denne morgenen i Tel Aviv er de samme som stod bak bølgen av angrep i Jerusalem: Mahmoud Abbas, Hanijeh, Raed Saleh, Hanin Zoabi, Ahmed Tibi og deres medsammensvorne, sier Liberman i en uttalelse.

Ismail Hanijeh er tidligere statsminister i Hamas, Raed Saleh er leder for Den islamske grenen i nord, mens de to siste er to frittalende Knessetmedlemmer i Israel.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– De er alle med på å underminere Israels rett til å eksistere som en jødisk stat. Alle er med i den samme gruppen som har som mål å utrydde den jødiske staten. Derfor må vi handle målrettet mot alle disse personene som opererer under forskjellige navn og på ulike nivåer, men har samme mål: Å drepe jøder og ødelegge Israel, sier Liberman.

Les også
Israel og okkuperte områder
Les også
Israel og okkupasjonen
Les også
Palestinerne tilbyr seg å stanse ICC-gransking
Les også
Hizbollah-leders sønn drept i israelsk angrep
Les også
17 knivstukket på buss i Tel Aviv