Israelske politikonstabler bærer ut den palestinske mannen som knivstakk over 10 personer i Tel Aviv onsdag morgen 21. januar. Foto: Stringer/Reuters, NTB Scanpix

17 knivstukket på buss i Tel Aviv

17 personer ble knivstukket på en rutebuss i sentrum av Tel Aviv onsdag morgen av en palestinsk deperado. Fire av de sårede skal være alvorlig skadet.

Israelske tv-stasjoner sender direkte fra åstedet i sentrum av Tel Aviv onsdag morgen der en 23 år gammel mann fra byen Tulkarm på Vestbredden gikk til angrep på tilfeldige passasjerer i en lokalbuss og skadet 17 personer. Fire av de skadde skal være svært alvorlig skadd, en av dem er sjåføren på bussen. Gjerningsmannen ble skutt i føttene av israelsk politi nær åstedet og arrestert. Han oppholdt seg i Israel uten lov.

Angrepet fant sted midt i morgenrushet på Menachen Begin-gaten, som er en hovedfartsåre gjennom Tel Aviv. Politiets pressetalsmann Micky Rosenfeld beskriver på Twitter overfallet for et terroangrep.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hamas hyller den palestinske gjerningsmannen. Talsmann Husam Badran i Hamas skriver på Facebook: «Knivstikkingen i Tel Aviv viser vårt folks holdning om å fortsette motstanden med alle midler. Dette er en normal reaksjon på den forbrytelsen som okkupasjonen er mot vårt folk. Vi hyller denne enestående handlingen og oppfordrer til mer motstand både fra enkeltpersoner og fra vårt folk.»

Tilstanden til en av passasjerene er kritisk, mens gjerningsmannen, som forsøkte å stikke av fra stedet før politiet skjøt ham, er lettere såret.

Knivangrepet skjedde i morgenrushet onsdag.

En talsmann for israelsk politi omtaler hendelsen som «et terrorangrep». Ifølge israelske medier var gjerningsmannen en araber.

Israelske arabere utgjør om lag 20 prosent av landets befolkning. De er etterkommere av palestinere som ble boende på israelsk territorium etter at staten Israel ble opprettet i 1948.

Les også
Senator truer med å fjerne støtten til palestinerne
Les også
Stortingspolitikere boikotter Iran-reise
Les også
Israel og okkuperte områder
Les også
Israel og okkupasjonen
Les også
CNN-veteran sluttet etter Twitter-debatt om Muhammed-karikaturer