Valget i gang i Israel

Klokken seks i dag morges åpnet valglokalene i Israel. Meningsmålinger viser at høyreleder Ariel Sharon leder med rundt 25 prosent foran statsminister Ehud Barak.

For andre gang på mindre enn 22 måneder går 4 millioner israelere i dag til valgurnene. Det er innført full terrorberedskap etter trusler om aksjoner . Blant annet har terrororganisasjonen Islamsk Jihad varslet attentater i Tel Avivs gater.

Gårsdagens meningsmålinger sprikte en del, men på det meste viste en måling at Ariel Sharon har et forsprang på 27 prosent i forhold til Ehud Barak. 57 prosent sa i denne målingen at de ønsket Sharon som statsminister, mens 20 prosent ville stemme på Barak.

Sharon Understreket overfor VG i går at han først vil skape trygghet for alle, og deretter fred. Barak har på sin side henvendt seg til israelske arabere for å sikre seg deres stemmer, som et siste forsøk på å vinne valget.

I går kveld ble en israelsk soldat drept av en palestinsk snikskytter ved Rafah på grensen til Egypt, ifølge Jerusalem Post

Thormod Iversen