Israels statsminister Benjamin Netanyahu besøkte blant annet byen Ashkelon på valgdagen 17. mars. Foto: REUTERS/Baz Ratner/NTB Scanpix

Valgdagsmåling: Helt jevnt i Israel

Det er helt jevnt mellom Yitzhak Herzogs valgforbund på venstresiden og statsminister Benjamin Netanyahus høyreparti, viser valgdagsmålinger i Israel.

Ifølge en av målingene får Netanyahus Likud-parti og Herzogs valgforbund 27 mandater hver, mens en annen måling gir Likud 28 mandater, ett mandat mer enn utfordrerne.

Begge er avhengige av hjelp fra flere andre partier for å sikre et flertall for en ny regjering. Til det trengs støtte fra minst 61 av i alt 120 representanter i Knesset.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det offisielle resultatet er ventet først onsdag morgen.

Se direktesending (NRK) fra stemmeopptellingen i Israel:

Framgang for Likud

Herzog leder det nye valgforbundet Sionistunionen. Her inngår både Arbeiderpartiet og sentrumspartiet Hatnuah, som ledes av tidligere utenriksminister Tzipi Livni.

Sammenlignet med de siste målingene som ble gjort før valgdagen, der Sionistunionen har ledet, gjorde Likud det bedre enn ventet.

I en Twittermelding kaller Netanyahu det en stor seier.

– Mot alle odds: En stor seier for Likud, en stor seier den nasjonale leiren ledet av Likud og en stor seier for det israelske folk, skriver Netanyahu.

Felleslisten

Den arabiske Felleslisten blir tredje størst i Knesset, ifølge valgdagsmålingen. Alliansen er en nykommer ved årets valg og består av tre arabiske partier og Israels gamle kommunistparti, det jødisk-arabiske Hadash.

De har tidligere gjort det klart at de vil støtte Sionistunionen i eventuelle regjeringsforhandlinger, men at de ikke vil inngå i regjeringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Høyere deltakelse

Netanyahus høyreparti Likud og utenriksminister Avigdor Liebermans ytterliggående høyreparti Yisrael Beiteinu sitter i dag i regjering, sammen med to ministre fra ultranasjonalistiske Jødisk hjem.

Valglokalene stengte tirsdag klokken 21 norsk tid. I alt 5,9 millioner stemmeberettigede har hatt mulighet til å delta i valget. To timer før stengetid lå valgdeltakelsen på nærmere 66 prosent, skriver Haaretz. Det er i så fall et par prosentpoeng mer enn ved forrige valg.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Les også
Høyresiden dominerer i Jerusalem
Les også
– Israel skal ikke delesValget i Israel
Les også
– Blair trekker seg fra Midtøsten-jobb
Les også
Je suis Israël
Les også
Første TV-debatt for Netanyahu og Herzog