Dombås kirke fikk betydelige brannskader for et år siden. Nå kommer saken mot gjerningsmannen opp for retten. Foto: Simen Rudiløkken / NTB

Utsatt kirkebrann-sak kommer for retten i februar

Mannen som har erkjent å ha satt fyr på Dombås kirke og Sel kirke, må møte i Nord-Gudbrandsdal tingrett 10. februar etter at saken ble utsatt i august.

Da den 28 år gamle somalieren møtte i Nord-Gudbrandsdal tingrett i august, tilsto han forholdene han var tiltalt for, skriverGudbrandsdølen Dagningen. Saken måtte da utsettes på grunn av helsemessige forhold.

Tiltalte forklarte at han hadde sett på TV hvordan en nordmann tente på Koranen uten at dette medførte straff for ham, og bestemte seg for å tenne på de to kirkene som hevn.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Natt til torsdag 20. februar i fjor påførte han Dombås kirke betydelige skader ved å knuse et vindu, antenne klær fuktet med brennbar væske og kaste dem inn i kirken.

En måned senere ble alarmen i kirken på Selsverket ved Otta utløst. En brannstifter hadde knust ei rute og tømt brennbar væske inn i kirkerommet. Men en snarrådig vekter var like nærheten og kom bare få minutter etter at alarmen gikk. Det reddet antakelig bygningen.

Under første dag av hovedforhandlingen i august ga tiltalte uttrykk for at han angrer.

– Jeg har også bedt om unnskyldning selv om jeg vet at dette ikke er godt nok. Men, jeg kan ikke gjøre annet og vil nok en gang beklage, sa tiltalte.