USAs utenriksminister John Kerry (t.v.) sier USA er villig til å legge sitt gamle fiendskap med Iran på hylla for å diskutere hvordan Midtøsten-regionen kan hjelpe irakiske myndigheter med å slå tilbake ISIL-opprørerne i Irak. Foto: Reuters / NTB scanpix

USA vurderer droneangrep mot Irak

USA vurderer å bruke droner for å angripe islamistopprørerne i Irak, opplyser den amerikanske utenriksministeren John Kerry.

Droneangrep er et av flere tiltak som amerikanerne vurderer for å hjelpe myndighetene iIrak med å slå tilbake mot de militante islamistene i ISIL, som har erobret en rekke byer i landet den siste uken.

– Bruk av droner er ikke svaret på konflikten, men det kan godt være en viktig mulighet, saJohn Kerry mandag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Disse menneskene som dreper og massakrerer, må stoppes. Man må gjøre det man må, enten å stanse dem fra luften eller på annen måte, sa Kerry.

Vil diskutere med Iran

USA har tidligere avvist å sende amerikanske bakkestyrker inn i Irak for å hjelpe myndighetene i Bagdad i kampen motISIL-opprørerne.

Mandag bekreftet imidlertid Kerry også atUSA vurderer å gjenoppta kontakten med erkefienden Iran for å diskutere Irak-krisen.

Kerry understreket at Irak er en strategisk viktig partner for USA i Midtøsten og viktig for stabiliteten i regionen.

Har mål utover Irak

– Det er ingen tvil om at de militante opprørerne i ISIL har som mål ikke bare å ødelegge Irak og Syria, men også å ramme USA ogEuropa, sa Kerry.

USA og Iran har ikke hatt diplomatiske forbindelser med hverandre siden 1979, da flere titalls amerikanere ble tatt til fange og holdt som gisler i Teheran i over ett år.