TERROR: Boko Haram vil opprette en islamsk stat i det nordlige Nigeria. Bevegelsen har de siste månedene også utvidet sin virksomhet til Kamerun, som ligger øst for Nigeria.

Ung selvmordsbomber drepte mange i Nigeria

Minst 19 personer ble drept og mange ble såret da en ung jente med et bombebelte ble sprengt på et marked i Maiduguri nord i Nigeria.

Jenta var trolig omtrent ti år gammel, og den kraftige eksplosjonen fant sted klokken 12.40 lokal tid (13.40 norsk tid) lørdag. Det var mange mennesker ved markedet da angrepet skjedde.

Bomben gikk av da jenta ble kroppsvisitert ved inngangen til markedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hun var rundt ti år gammel. Jeg tror ikke hun engang visste hva som var festet på kroppen hennes, sier Ashiru Mustapha, som jobber som frivillig vakt i området.

– Vi har så langt båret bort ti drepte til likhuset ved sykehuset i Borno, sier en Røde Kors-medarbeider til AFP.

LES OGSÅ: Vil knuse Boko Haram med snakk

Boko Haram

Ingen har foreløpig tatt på seg skylden for ugjerningen, men islamistene i ekstremistgruppa Boko Haram har den siste tiden økt bruken av kvinner og jenter i selvmordsaksjoner i området.

Det samme markedet ble angrepet to ganger på slutten av fjoråret av kvinnelige selvmordsbombere.

– Akkurat nå er det 27 sårede mennesker på Borno sykehus, mens flere ble kjørt til andre sykehus, sier et vitne til nyhetsbyrået Reuters.

Boko Haram brukte for første gang en kvinne som selvmordsbomber i juni. I juli ble en ti år gammel jente funnet med en selvmordsvest.

LES OGSÅ: 35 drept og 185 bortført i Boko Haram-angrep

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Blodigste angrep

For en uke siden gjennomførte den fryktede opprørsgruppen det som trolig er deres blodigste angrep noensinne. Fiskelandsbyen Baga og 16 steder rundt ble brent ned til grunnen og minst 20.000 mennesker måtte flykte fra hjemmene sine.

Ingen vet hvor mange som mistet livet, men myndigheten anslår at det kan være rundt 2.000 drepte.

To av innbyggerne i Baga sa at Boko Haram-medlemmer begynte å skyte ukontrollert og brenne bygninger tirsdag kveld i en rekke raid som pågikk helt til onsdag. Soldater som beskyttet byen, rømte i helgen.

Boko Haram vil opprette en islamsk stat i det nordlige Nigeria. Bevegelsen har de siste månedene også utvidet sin virksomhet til Kamerun, som ligger øst for Nigeria.

Les også
– Boko Haram har bortført 40 gutter og menn
Les også
Islam tillater ikke overgrep
Les også
Kristenforfølgelsen øker mest i norsk misjonslandI disse landene er forfølgelsen av kristne verst
Les også
Forfølgelse i islams navn
Les også
Minst hundre drept i flere Boko Haram-angrep