UDI varsler tiltak etter at tallet på asylsykere kan vise seg å bli langt høyere enn antatt. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

UDI vil plassere asylsøkere i brakker

UDI forbereder kriseløsninger etter å ha bommet med sine prognoser om tallet på asylsøkere. En av løsningene er å plassere asylsøkere i brakketelt.

Ikke på fem år har det kommet så mange asylsøkere til Norge. Samtidig har regjeringen kuttet bevilgningene, slik at Utlendingsdirektoratet (UDI) legger ned flere tusen mottaksplasser og innfører ansettelsesstopp, skriver Aftenposten.

I et brev til Justisdepartementet i juni varslet UDI at det kan bli aktuelt å ta i bruk «midlertidige mobile boløsninger». I 2009 var strømmen av asylsøkere så kraftig at asylsøkere ble innkvartert i såkalte brakketelt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Dette er fortsatt aktuelt dersom vi ikke klarer å innkvartere folk i ordinære mottak. Det vil bare være snakk om maksimalt noen uker, og partene på asylfeltet er enige om at dette er forsvarlige botilbud for kortere perioder, sier assisterende direktør Birgitte Lange i UDI.

Asylsøkere fra Eritrea og Syria utgjør nesten halvparten av alle asylsøknadene som har kommet til Norge i år.

Les også
UDI: – Omfattende asyl-misbruk blant eritreere
Les også
Advokatforeningen slakter norsk asylbehandling
Les også
Over 3.000 utvisningssaker ligger hos UDI