EU-president Donald Tusk sier EU ikke løse alle problemer knyttet til innvandring og flyktningenes farlige reiser til Europa. Over 1.750 har mistet livet i forsøket på å krysse Middelhavet så langt i år. Foto: Jason Florio/ Reuters / NTB scanpix

Tusk vil returnere båtflyktninger

EU-president Donald Tusk sier at EU ikke kan ta imot alle flyktninger, og han foreslår å utarbeide en ny retur-politikk for å takle flyktningkrisen.

– Jeg er realistisk og tenker at først og fremst må vi utarbeide nye retningslinjer for å sende dem tilbake, sa han i et intervju med Polska Times mandag.

– Vi må, på en ansvarlig måte, ta imot kun en definert gruppe av flyktninger, sier Tusk og legger til at de som ønsker å åpne for alle flyktninger er kyniske fordi de vet at det ikke er mulig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Så langt i år har over 31.000 flyktninger klart å krysse Middelhavet fra Nord-Afrika til Italia og Hellas, ifølge FNs høykommissær for flyktninger. Over 1.750 har mistet livet i forsøk på å gjøre det samme, noe som har ført til økt internasjonal oppmerksomhet om hvordan Europa løser innvandringsutfordringen.

Les også
Norge sender supplyskip til operasjon i Middelhavet
Les også
Flere båtflyktninger reddet utenfor Indonesia
Les også
Norge støtter europeisk kvotesystem for flyktninger
Les også
Vil sende båtflyktninger tilbake til Afrika
Les også
Flere hundre båtflyktninger reddet i Indonesia