Nepal bruker i år 910 millioner dollar – om lag 7,4 milliarder kroner – på å gjenoppbygge infrastruktur, offentlige bygninger og private hus som ble ødelagt i jordskjelvene. Bildet er tatt i juli i byen Bhaktapur. Foto: Navesh Chitrakar/Reuters/NTB scanpix

Tusenvis får utdanning for å gjenoppbygge Nepal

50.000 personer i Nepal skal utdannes til murere, snekkere, elektrikere og rørleggere for å bidra til å gjenoppbygge landet etter jordskjelvene i april og mai.

Det opplyser nepalske myndigheter, som kaller programmet det mest omfattende av sitt slag i landets historie.

Les også: En av tre nordmenn gir bort feriepenger

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mange unge nepalesere drar til naboland og andre land i regionen for å jobbe innenfor bygge- og anleggsvirksomhet. Nepalske myndigheter håper imidlertid de nyutdannede vil bli i Nepal og dekke landets behov for arbeidskraft.

Nepal vil i år bruke 910 millioner dollar – om lag 7,4 milliarder kroner – på å gjenoppbygge infrastruktur, offentlige bygninger og private hus som ble ødelagt i jordskjelvene.

Rundt 256.000 hus ble helt ødelagt, mens ytterligere 213.000 hus fikk skader, da et skjelv med en styrke på 7,8 rammet Nepal 25. april i år. Litt over to uker senere, 12. mai, inntraff nok et skjelv, med en styrke på 7,3.

Totalt omkom over 8.000 personer i skjelvene, og over 20.000 mennesker ble skadd.

Les også
Rekordstor giverglede til Nepal-ofreneFakta om jordskjelvet i Nepal
Les også
En av tre nordmenn gir bort feriepengerGAVEGALLUP
Les også
Misjonsfolket inntar ny stevnehall
Les også
Tøffe tider for misjonslederenAnne Birgitta Langmoen Kvelland
Les også
Norske turister lett bytte for tyver