Trump trekker seg fra TV-debatt

Donald Trump vil «definitivt ikke» delta i en planlagt TV-debatt mellom de republikanske presidentkandidatene i USA torsdag.

Debatten skal sendes på TV-kanalen Fox News torsdag, bare fire dager før det første nominasjonsvalget i delstaten Iowa.

På en pressekonferanse under et valgkamparrangement i Iowa tirsdag antydet Trump at han kunne komme til å trekke seg fra debatten. En time senere ble det bekreftet av Trumps kampanjeleder, Corey Lewandowski, overfor Washington Post. Han fastslo at presidentkandidaten «definitivt ikke deltar i debatten på Fox News».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Langvarig konflikt

Avgjørelsen om å stå over debatten føyer seg inn i en langvarig konflikt mellom Trump og Fox News. Trump har anklaget Megyn Kelly, som etter planen skal være en av debattlederne torsdag, for å være imot ham.

– Jeg tror ikke hun kan behandle meg rettferdig. Jeg er ikke noen stor fan av henne, sa Trump til CNN tidligere tirsdag.

Kelly ledet den første debatten mellom de republikanske presidentkandidatene i august og var hard i sin omgang med Trump.

I etterkant antydet Trump at Kelly hadde behandlet ham urettferdig fordi hun hadde mensen.

Fox News-styreleder, Roger Ailes, er tydelig i sin støtte til journalisten.

– Megyn Kelly er en fremragende journalist, og hele kanalen står bak henne. Hun kommer definitivt til å stå på scenen under debatten tirsdag kveld, sier han.

Deltar på veteranarrangement

I etterkant av avgjørelsen har Fox News slått tilbake mot Trump, som tidligere har spurt sine fem millioner Twitter-følgere om han bør delta i debatten eller ikke.

– En avskyelig kilde har fortalt oss at Trump har sin egen hemmelige plan om å erstatte regjeringen med sine Twitter-følgere for å se om han skal gå i møter med lederne i Iran og Russland, skriver TV-kanalen i en spøkefull uttalelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ifølge Trumps kampanjeleder vil han i stedet for debattdeltakelsen være vert ved et arrangement som skal samle inn penger til skadde soldater og andre veterangrupper.

Trump har i det siste økt sitt forsprang på rivalene i kappløpet om å bli republikanernes presidentkandidat. Ifølge en ny meningsmåling som ORC har utført for CNN, sier 41 prosent av republikanske velgere at de ønsker Trump som presidentkandidat, mens 19 prosent vil ha Ted Cruz.