Truer med å velte regjeringen

I helgen kom utdanningsminister Naftali Bennett med sterke utfall mot regjeringsmedlemmer som den siste uken har tatt til orde for å starte en politisk prosess med tanke på en tostatsløsning.

– Vi vil kjempe mot dette. Vi vi felle regjeringen dersom den setter i gang noe som leder i retning en oppdeling av landet og etableringen av en palestinsk stat, saBennett etter sabbaten til fjernsynskanalenChannel 2.

Bennett leder høyrepartietJødisk Hjem, som er sterkt imot å avstå land for fred. Hovedtyngden av velgerne er nasjonalreligiøse jøder, mange bosatt i Judea og Samaria (Vestbredden).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Lieberman en due?

Forrige uke gikk høyrepartietYisrael Beiteinu, som i hovedsak representerer innvandrere fra det tidligere Sovjetunionen, inn i den israelske regjeringen. PartilederAvigdor Lieberman ble samtidig utnevnt til ny forsvarsminister. «Hauken» Lieberman har siden hørt mer og mer ut som en «due».

Opposisjonsleder Lieberman kritiserte regjeringen for ikke å ha gjort nok for å slå ned på arabiske voldshandlinger og krevde dødsstraff for terrorister. Forsvarsminister Lieberman har foreløpig holdt tett om dette og istedet understreket at han er tilhenger av fredssamtaler og en tostatsløsning. Han har dessuten rost enkelte av forslagene som er kommet fra arabisk side.

Lokker Herzog

FinansministerMoshe Kahlon, fra sentrumspartietKulanu, holder fortsatt døren åpen for at ogsåSionistunionensIsaac Herzog kan bli med i regjeringen.

– Det er fremdeles ministerposter som ikke er besatt. Jeg synes Sionistunionen bør bestemme seg for å bli med i regjeringen, sier Kahlon til Channel 2.

Han sier samtidig at han tror Lieberman vil bli en pragmatisk forsvarsminister.

StatsministerNetanyahus parti,Likud, kritiserer i en uttalelse Bennett for å late som om han er deneste som vet hvor «grensen går» under eventuelle forhandlinger.