Foreldrene til Muhammad Musallam sørger etter at jihadistgruppa Den islamske staten (IS) publiserte en video som tilsynelatende viser drapet på sønnen. Israelsk etterretning har foreløpig ikke bekreftet hvorvidt de tror videoen er ekte. Foto: Ammar Awad / Reuters / NTB scanpix

Tror gutt i IS-video er fransk statsborger

Gutten som angivelig dreper en israelsk araber i en video fra ekstremistgruppa Den islamske staten (IS), er fransk statsborger, mener franske myndigheter.

Videoklippet, som ble lagt ut på internett tirsdag, viser en ung fange iført oransje drakt. Bak ham står en gutt, som ser ut til å være i tolvårsalderen, og en voksen mann.

Videoen viser hvordan gutten går foran fangen, roper «Allahu Akbar» (Gud er stor) og så skyter fangen i pannen med en pistol.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Gutten er nå identifisert som fransk statsborger, hevder en kilde tilknyttet fransk etterretning overfor nyhetsbyrået AP.

Franske myndigheter undersøker også om den voksne IS-krigeren, som i videoen snakker med fransk aksent, er franskmannen Sabri Essid. Han er i så fall stebroren til Mohammed Merah, som angrep en jødisk skole sør i Frankrike i 2012.

Fangen i videoen er identifisert som 19 år gamle Mohammed Said Ismail Musallam, en israelsk araber som IS anklaget for spionasje.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Les også
Terrorekspert om ny IS-video: – Tøyer alle grenser
Les også
Franskmann dømt for å ha hjulpet jente å dra til Syria
Les også
– Sannheten om islam er i Koranen
Les også
Terrormistenkt: – Jeg har aldri drept noen
Les også
Solberg: – Må være forberedt på økt rekruttering til flere ekstremistiske miljøer