Foreldrene til Muhammad Musallam sørger etter at jihadistgruppa Den islamske staten (IS) publiserte en video som tilsynelatende viser drapet på sønnen. Israelsk etterretning har foreløpig ikke bekreftet hvorvidt de tror videoen er ekte. Foto: Ammar Awad / Reuters / NTB scanpix

Terrorekspert om ny IS-video: – Tøyer alle grenser

Den svenske terrorforskeren Magnus Ranstorp mener Den islamske staten (IS) løfter fram neste generasjon med krigere i videoen som angivelig viser en gutt i tolvårsalderen drepe en israelsk araber.

Dersom videoen av drapet på israeleren er ekte, mener Ranstorp at IS-propagandaen er tatt til et nytt nivå. Videoen ble omtalt i pressen tirsdag. Offeret i videoen, som blir skutt i hodet av den unge gutten, er identifisert som 19 år gamle Mohammed Mohammed Said Ismail Musallam fra Jerusalem. Han skal ha blitt drept fordi han var anklaget for spionasje.

– Videoen tøyer alle grenser. Den kan være en måte for IS å vise fram en ny generasjon med krigere, samt å stadfeste at en hel «stat» er klar til kamp, sier forskeren til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ranstorp er forsker ved Försvarshögskolan i Stockholm.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Les også
Sannheten om islam
Les også
Terrormistenkt: – Jeg har aldri drept noen
Les også
Solberg: – Må være forberedt på økt rekruttering til flere ekstremistiske miljøer