STATUS QUE: Det er lite sannsynlighet for at skjenketiden blir utvidet til klokka 03:00, ifølge KrFs gruppeleder i Bergen bystyret, Trygve Birkeland. Illustrasjonsfoto: GoodMood Enterprises, ScanStockPhoto

Tror dagens skjenkepolitikk blir videreført

KrFs gruppeleder i Bergen bystyre, Trygve Birkeland, har tro på at KrF vil klare å holde skansen i skjenkepolitikken i Bergen.

Denne antagelsen finner han rimelig, til tross for at byrådskameratene, Høyre og Fremskrittspartiet, er innstilt på å utvide skjenketidene ved utestedene til klokken 0300, som er lovens maksgrense.
- De to partiene trekker i en helt annen retning enn KrF i skjenkepolitikken. - - Ser du ingen betenkeligheter ved det?
- Det er ingen nyhet, men det var faktisk i samarbeid med Høyre og Frp vi klarte å få gjennomslag for innskrenkninger i skjenketidene i 2008. De to partiene har også støttet KrFs ønske om å overføre skjenkesakene fra Komite for næring til Komite for helse. Det gir et helt annet perspektiv på skjenkepolitikken, forklarer Birkeland.

Advarer H og Frp

KrFs gruppeleder i Bergen bystyre medgir at det kan skape problemer dersom Høyre og Frp utfordrer KrF for sterkt på dette politikkområdet ved høstens valg.
- Ingen partier har flertall i bystyret, og når det skal etableres en flertallskonstellasjon, må partiene være villig til å ta og gi, også i forhold til sitt eget program. Alkoholpolitikk er viktig for KrF. En restriktiv politikk her er viktig, fordi bruk av alkohol dreier seg ikke kun om den enkeltes frihet, men om å vise solidaritet med alle de som sliter på grunn av sitt forbruk, sier KrF-politikeren.
Bergensavisen refererte tidligere denne uken Venstres Andreas Skoglund som hevdet at volden i sentrum ikke har gått tilbake som følge av strammere skjenketid, og varsler at han for bystyret vil foreslå at skjenketiden settes til klokken 0300.DAGEN