Et TV-bilde fra rettssalen i Kunming der tre av de fire tiltalte etter knivangrepet mot en togstasjon i Yunnan-provinsen ble dømt til døden. Foto: CCTV via Reuters / NTB scanpix

Tre personer henrettet etter terrorangrep på jernbanestasjon

Tre menn, alle fra Kinas muslimske uiguriske minoritet, er henrettet etter å ha blitt dømt for terrorangrepet mot en jernbanestasjon i Kunming sørvest i Kina for ett år siden.

31 personer ble stukket i hjel og 140 skadd da angriperne gikk løs på tilfeldige mennesker med kniver. Fire av angriperne ble skutt av politiet. En kvinne er også kjent skyldig, men hun slapp dødsdom ettersom hun var gravid, og er i stedet dømt til livsvarig fengsel.

Kina har flere ganger anklaget separatister i Xinjiang-provinsen vest i landet, der flertallet av befolkningen er uigurer, får å stå bak terror. Det siste året er minst 200 personer drept i angrep og sammenstøt mellom lokale grupper og politiet i provinsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Uigurene har lenge følt seg undertrykt både religiøst og kulturelt av kinesiske sentralmyndigheter. Menneskerettsgrupper mener at det er den harde kinesiske politikken som nører oppunder volden.

Les også
Alarmen går i Kina
Les også
Uigurisk professor dømt til livsvarig fengsel i Kina
Les også
– Kina fører krig mot uighureneUighurene
Les også
Kina: Forholdet til Norge er uendret