MOTSTRØMS: Styreleder Dag Arve Raknes har så langt måttet se langt etter løsninger for å finne egnede lokaler til Elvebyen ungdomsskole i Drammen.

Tommel ned for Elvebyen ungdomsskole

Elvebyen ungdomsskole i Drammen jakter sentrumsnære lokaler, men finner ingen. Utfordringene ligner dem i Oslo.

– Vi har jobbet med dette i vel et år, og det som er utfordringen, er å finne noe sentrumsnært som har et uteareal som egner seg for skoledrift, sier styreleder Dag Arve Raknes i Elvebyen ungdomsskole.

LES: Rektor uten skole og uten elever

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Skolen har fått Udirs godkjenning for 180 elever fordelt på tre trinn, men det er ikke nok.

Også i dette prosjektet er NLM en sentral aktør, men initiativet kom egentlig fra pinsemenigheten Filadelfia.

Tommelen ned

– Det strander på godkjenning fra helsemyndighetene, sier Raknes og forklarer:

– De har vært med på to visninger sammen med oss, men har vendt tommelen ned for disse lokalene grunnet for små utearealer. Det er mange lokaler som har vært mer eller mindre aktuelle, og noen er uaktuelle av andre grunner enn at helsemyndighetene har sagt nei. Vi ser selvsagt på helheten, men hittil er det for små utearealer det har stått på.

– Er det utfordringer med reguleringsplaner også i Drammen?

– Det har ikke vært et tema egentlig, men vi har ikke kommet så langt at vi har støtt på dette. Det kan jo være at dette kommer hvis vi finner noe vi mener er egnet, sier Raknes.

Vil nå innvandrere

– Hvordan er stemningen i leiren hos dere?

– Stemningen er optimistisk, og vi har fremdeles aktuelle lokaliteter å se på. Men vi har satt ganske snevre betingelser for hvor vi skal starte, nemlig at det skal være så sentrumsnært som mulig, sier Raknes som ikke fullstendig vil avvise andre muligheter enn en lokalisering nær Drammenselva.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mye av begrunnelsen for denne prioriteringen ligger i at skolen er ment som et tilbud til Drammens store innvandrerbefolkning.

For alle

– Vil det si at skolen ikke er ment som et tilbud kristne foreldre med frustrasjon over det offentlige skoleverket?

– Dette skal ikke bli en skole for kristne, men en kristen skole for alle, sier Raknes som har en etnisk sammensatt by å ta av.

Ifølge Statistisk Sentralbyrå har 25 prosent av Drammens befolkning innvandrerbakgrunn, mot 14 prosent av landsgjennomsnittet. Hele 146 land er representert i dette store og voksende fargerike fellesskapet i Drammen. Tyrkere utgjør en stor andel og har gjort det lenge, men de siste åra er stadig flere polakker kommet til.

Raknes sier at det er sørsida av Drammenselva, Strømsø, som er det ønskelig stedet å starte skole.

Les også
Bokens folk
Les også
Nei til religiøse privatskoler
Les også
Flere velger friskoler, men husleien uteblir
Les også
Undersøkelse: Mest mobbing via Snapchat
Les også
Rektor uten skole og uten eleverGroruddalen