Politiadvokat Eli Valheim og forsvarsadvokat Anders Johnsen på vei inn til fengslingsmøtet i Bergen tingrett mandag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Toåring skal ha dødd av Subutex – foreldre drapssiktet

En mann og en kvinne i 20-årene i Hordaland er siktet for uaktsomt drap etter at det to år gamle barnet deres skal ha fått i seg Subutex-tabletter og dødd.

Bergens Tidende skriver at de pågrepne er i 20-årene og at det dreier seg om deres felles barn.

Avisen får opplyst at barnet på to år skal ha dødd av medikamentforgiftning for noen uker siden. Politiet mener det er skjellig grunn til mistanke mot de to for å ikke ha vært påpasselige nok, slik at barnet fikk i seg Subutex-tabletter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Narkodømt

Subutex brukes ved legemiddelassistert rehabilitering (LAR). Det er et av preparatene som inneholder buprenorfin, et syntetisk opioid. Barnets far er ifølge Bergens Tidende tidligere straffedømt, blant annet for narkotikaforbrytelser.

Ifølge Bergensavisen går det fram av tingrettens berammingslister at begge er siktet for uaktsomt drap.

Beate Hamre er forsvarer for den siktede mannen.

– Av hensyn til etterforskningen kan jeg ikke si så mye på det nåværende tidspunkt. Det er en far som er knust av sorg etter å ha mistet sønnen, og han erkjenner ikke straffskyld, forteller Hamre til NRK.

Varetektsfengsling

Det siktede foreldreparet ble mandag ettermiddag framstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett.

Politiadvokat Eli Valheim i Hordaland politidistrikt varslet før det første fengslingsmøtet klokka 12.45 at hun kom til å be om lukkede dører, noe hun fikk rettens medhold i.

Advokat Anders Johnsen møter som forsvarer for den siktede moren. Han har ikke ønsket å kommentere saken.

Les også
Foreldre siktet for uaktsomt drap etter barnedødsfall