To menn drept i gjengbråk i Sverige

Fire menn er pågrepet etter at to menn i 40-årene ble drept og flere ble alvorlig skadd i et gjengslagsmål i Norrköping i Sverige mandag.

- Da po­li­ti­et ankom ste­det fant man fire hardt skad­de menn. En stund se­ne­re fant man yt­ter­li­ge­re to hardt skad­de menn i nær­he­ten. To av de skad­de av­gikk se­ne­re ved døden, opp­ly­ser po­li­ti­ets presse­tals­mann Fred­rik Kli­man.

Se­ne­re på nat­ten opp­søk­te yt­ter­li­ge­re to skad­de menn syke­hus og po­li­ti­et ute­luk­ker ikke at enda flere kan ha blitt på­ført ska­der under nat­tens hen­del­ser.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Skyte­vå­pen

Iføl­ge øyen­vit­ner ble det be­nyt­tet skyte­vå­pen, kni­ver og jern­rør under masse­slags­må­let.

Svensk po­li­ti er fore­lø­pig usik­re på hvem som del­tok i tu­mul­te­ne og hvil­ket mo­ti­vet som lå bak, men opp­lys­te i mor­gen­ti­me­ne tirs­dag at fire menn var på­gre­pet.

- De fire mis­ten­kes for drap eller med­virk­ning til drap, opp­ly­ser po­li­ti­et i Östergötland.

- Vi tror ikke at denne volds­hand­lin­gen har noe å gjøre med de kri­mi­nel­le gjen­ge­ne som tid­li­ge­re har gått løs på hver­and­re her i fyl­ket, sier Kli­man.

Sam­ord­net an­grep

Sam­men­stø­tet fant sted Hage­by sør i Norrköping og alar­men gikk rett før klok­ken 22 man­dag. Fem am­bu­lan­ser og et stort an­tall po­liti­folk var raskt på plass.

Iføl­ge Aft­on­bla­det star­tet brå­ket ved at flere per­soner gikk til an­grep mot flere ste­der i Hage­by.

- Det ser ut til å være sam­ord­net, sier en kilde til avi­sen.

Fleste­par­ten av de in­volver­te skal ha vært i 20-års­al­de­ren.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

(©NTB)

Les også
Pågrepet på grunn av Buddha-tatovering