Pågrepet på grunn av Buddha-tatovering

En kvinnelig britisk turist er pågrepet og vil bli utvist fra Sri Lanka på grunn av en tatovering som forestiller Buddha.

Kvin­nen ble stan­set på fly­plas­sen i Co­lom­bo man­dag og ble kort tid etter fram­stilt for en dom­stol som be­ord­ret henne va­re­tekts­fengs­let i på­ven­te av de­por­ta­sjon, heter det i en kunn­gjø­ring fra po­li­ti­et i lan­det.

Bak­grun­nen for den uvan­li­ge og lite venn­li­ge be­hand­lin­gen var en ta­to­ve­ring hun hadde på den høyre armen. Den fore­stil­ler Bud­dha som sit­ter på en lo­tus­blomst.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Også i mars i fjor ble en bri­tisk tu­rist på­gre­pet på Sri Lanka og an­kla­get for å vise mang­len­de re­spekt for bud­dhis­men. Også han hadde Bud­dha ta­to­vert på armen.

Over 70 pro­sent av Sri Lan­kas drøyt 21 mil­lio­ner inn­byg­ge­re er bud­dhis­ter, og det slås hardt ned på alt som opp­fat­tes som kri­tikk og trus­ler mot re­li­gio­nen.

I 2012 ble tre frans­ke tu­ris­ter dømt til seks må­ne­ders feng­sel etter an­gi­ve­lig å ha kys­set en Bud­dha-sta­tue, noe som ble opp­fat­tet som tegn på mang­len­de re­spekt.

Den ame­ri­kans­ke rap­pe­ren Akon ble nek­tet ad­gang til lan­det i 2010 fordi en lett­kledd kvin­ne hadde dan­set foran en Bud­dha-sta­tue i en av hans mu­sikk­vi­deo­er.

(©NTB)

Les også
- Kina vil om få år bli verdens største kristne land
Les også
Påskefeiring i urolig JerusalemPåske i Gravhagen