Babydrapet ble hyllet under en bryllupsfest. Videoopptak fra bryllupet viser ytterliggående jøder stikke kniver i et bilde av babyen. Foto: Reuters / NTB scanpix

To israelere tiltalt i baby-drapssak

Påtalemyndigheten i Israel har tiltalt to israelske statsborgere for drap etter at en palestinsk baby og to andre palestinere døde i en brann på Vestbredden i fjor sommer.

Det var 31. juli at tre palestinere, blant dem den 18 måneder gamle babyen Ali Dawabsha, døde i en brann i familiens hjem i landsbyen Duma utenfor Nablus nord på Vestbredden.

Det ble raskt klart at brannen var påsatt. Brannstiftere hadde malt en davidsstjerne på veggen til huset som ble påtent, sammen med ordet «hevn». Statsminister Benjamin Netanyahu omtalte brannen som en jødisk terroraksjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Søndag tok påtalemyndigheten ut tiltale mot to av de hovedmistenkte. Den ene er tiltalt for drap, og den andre, som er mindreårig, for medvirkning til drap. Tiltalene er innlevert tingretten i Lod i det sentrale Israel, melder den statlige radiokanalenKol Yisrael.

Ytterligere to ble pågrepet i saken. Den ene av dem er også mindreårig, og begge er siktet for «alvorlige terrorhandlinger», ifølge radiokanalen. Det er ventet at påtalemyndigheten vil kunngjøre tiltaler også for disse to senere søndag.

Babydrapet ble senere gjenstand for feiring under et bryllup. Fem gjester og brudgommen etterforskes nå for ulovlig våpenbesittelse og oppfordring til vold etter at de på et videoopptak vifter med våpen og brannbomber og stikker kniver i et bilde av gutten. De ytterliggående jødenes feiring ble fordømt av Netanyahu, som reagerte sterkt på videoen og kalte den sjokkerende.