To bombeeksplosjoner i Kairo

Minst fem personer er drept og mange skadet. Den første bomben eksploderte ved hovedpolitistasjonen i Kairo. Den andre like ved en T-banestasjon.

- Det var en bil­bom­be, sier in­nen­riks­de­par­te­men­tets tals­mann Hany Abdel Latif om bom­ben som ram­met po­li­ti­ets ho­ved­kvar­ter..

Det ble hørt skudd i om­rå­det etter eks­plo­sjo­nen tid­lig fre­dag mor­gen. Eks­plo­sjo­nen send­te en svart røyk­sky opp over sen­trum av byen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fa­sa­den på po­liti­ho­ved­kvar­te­ret skal være helt øde­lagt med alle vin­du­er sprengt. En me­tall­port ble blåst i styk­ker, og selve hus­veg­gen sterkt skadd.

Opp­rørs­po­li­ti treng­te til­ba­ke en folke­meng­de på flere hund­re som hadde strøm­met til for å se etter eks­plo­sjo­nen. Noen av dem ropte slag­ord mot Det mus­lims­ke bror­skap.

Isla­mis­ter har økt an­gre­pe­ne mot myn­dig­he­te­ne etter at pre­si­dent Mo­ha­med Mursi ble av­satt og fengs­let i fjor som­mer.

Det mus­lims­ke bror­skap har be­nek­tet å ha for­bin­del­ser til an­gre­pe­ne, men er blitt svarte­lis­tet som ter­ror­grup­pe etter at 15 ble drept da en selv­mords­bom­ber spreng­te seg uten­for en po­liti­sta­sjon nord for Kairo i de­sem­ber. En al-Qa­i­da-in­spi­rert grup­pe som kal­ler seg Ansar Beit al-Maq­dis tok på seg an­sva­ret for det at­ten­ta­tet.

Tors­dag ble fem egyp­tis­ke po­liti­menn skutt og drept av mas­ker­te menn på mo­tor­syk­kel 80 kilo­me­ter sør for Kairo. (©NTB)

Les også
Egypt på topp i voldelige angrep mot kristne