Egypt på topp i voldelige angrep mot kristne

Egypt, India og Nigeria figurerer på topp på listen for registrerte voldelige angrep mot kristne. Det viser en nylaget oversikt utarbeidet av World Watch Reasearch, en del av Open Doors International.

Over­sik­ten er ut­luk­ken­de ba­sert på opp­slag i media og på In­ter­nett og det er førs­te gang lis­ten er pro­du­sert. Tal­le­ne viser at det ble re­gist­rert 167 vol­de­li­ge hen­del­ser i Egypt, 125 i India og 118 i Ni­ge­ria i løpet av pe­rio­den no­vem­ber 2012 til ok­to­ber 2013.

Tal­le­ne in­klu­de­rer for­søk på steng­ning eller ra­se­ring av kir­ker eller andre krist­ne sam­lings­ste­der som drap på krist­ne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Res­ten av de syv som be­fin­ner seg på topp ti-lis­ten er Syria (83), Pa­kis­tan (60), Kina (40), In­do­ne­sia (32), Us­bek­istan (28), Iran (24) og Ka­sakh­stan (22).

Draps­lis­ten

Open Doors har med samme me­to­de re­gist­rert an­tall drep­te krist­ne. Ti på topp-lis­ten har Syria øverst med 1.213 re­gist­rer­te drap. Der­et­ter føl­ger Ni­ge­ria med 612 og Pa­kis­tan med 88.

De neste på lista er Egypt (83), Kenya (20), An­go­la (16), Niger (15), Irak (11), Den sen­tral­afri­kans­ke re­pub­likk (9) og Co­lom­bia (8). De som har ut­ar­bei­det over­sik­ten mener at det er stor sann­syn­lig­het for en sterk un­der­rap­por­te­ring fra både Den Sen­tral­afri­kans­ke Re­pub­likk og Nord-Ko­rea (2).

Sam­let gir over­sik­ten fra World Watch Rease­arch et tall på 2.123 drep­te krist­ne i re­gist­re­rings­pe­rio­den. Sam­ti­dig oppe­re­rer Tho­mas Schirr­ma­cher fra In­ter­na­tio­nal In­sti­tute for Re­li­gious Free­dom med et es­ti­mat på mel­lom 7.000 og 8.000 krist­ne mar­ty­rer årlig.

DAGEN

Les også
Stabile stater hindrer forfølgelseForfølgelse i verden
Les også
Han er ansvarlig for verdens verste kristenforfølgelse