- Terroraksjonen innvarsler endetiden

- Forrige ukes terroraksjon i USA markerer et tidsskille som kan settes i forbindelse med den store trengsel og en ny verdenskrig, mener de kjente pinsehøvdingene Thoralf Gilbrant og Emanuel Minos.

Predikanten og forfatteren Thoralf Gilbrant er en av de fremste frikirkelige teologer i Norge. Gilbrant har talt mye om og skrevet flere bøker om de siste tider. Akkurat nå holder han på med en bok om bortrykkelsen og tiden omkring denne begivenheten. I boken kommer han blant annet inn på emnet terrorangrep.
Gilbrant mener forrige ukes tragedie i USA kan markere forløperen til den perioden som Bibelen omtaler som den store trengsel.

Bortrykkelsen først
- Vi snakker her om den store endetidskatastrofen. Det står blant annet om den at hvis ikke denne ble forkortet, ville intet kjød bli frelst, sier Gilbrant, som mener det er naturlig å knytte katastrofer som den i USA til hendelser omtalt i Bibelen.
- Åpenbaringsboken taler for eksempel om folkeslagenes byer som faller, og om rytteren på den røde hest, som får makt til å ta freden bort fra jorden for at folkeslagene skal drepe hverandre. Videre taler Jesus i Matteus` evangelium om at vi skal høre om kriger og rykter om kriger. Jeg tror at alt dette hører trengselstiden til, sier Gilbrant som understreker at han ikke tror vi er der riktig ennå.
- Det vi venter på, er jo bortrykkelsen, da Jesus skal hente alle som tror på ham til Himmelen. Det tror jeg bestemt skjer før trengselstiden setter inn, sier han.
- Så da må bortrykkelsen være nært forestående?
- Den nærmer seg uten tvil, ja.

En advarsel
Men hva får deg til å tro at nettopp den katastrofen vi nå har sett, markerer forløpet til trengselen?
- Jeg mener at denne terrorhandlingen markerer et tidsskille. Det er blitt gjennomført terroraksjoner før også, men nå markerer terroristene at de går åpent til krig mot selve supermakten. Det som også er nytt, er hvordan disse terroristene utfolder seg i hemningsløs ondskap, og hvor barbarisk de opptrer, sier Gilbrant som også er opptatt av måten terrorangrepet ble gjennomført på.
- Hvorfor kaprer de passasjerfly og setter til og med sine egne liv til? spør Gilbrant. Han regner det som sannsynlig at disse terroristene også kunne brukt atomvåpen.
- Det ikke så lenge siden man kunne lese i avisene at det fantes bærbare atombomber på det frie markedet. Disse bombene var stjålet fra Russland og solgt videre til Tyskland, hvor de ble spredt og distribuert. Hvorfor ble ikke slike våpen brukt i dette angrepet? spør Gilbrant og svarer selv på spørsmålet:
- Det får meg til å tro at sist ukes terrorangrep kanskje må betraktes kun som en advarsel. For meg virker det ganske opplagt at terroristene har til hensikt å fortsette denne utbyttingen av menneskeheten, og at dette bare er begynnelsen, sier Thoralf Gilbrant.

Synet som rystet
Emanuel Minos er en annen kjent pinseforkynner som har talt mye om det som skal skje i de siste tider. Først og fremst er han forferdet over terrorhandlingene som har skjedd i USA.
- Denne handlingen åpenbarer den komplette ondskap på en måte som vi aldri før har vært vitne til, sier Minos, som mener at USA nå befinner seg i en krig mot ansiktsløse motstandere.
- Når mennesker blir så fanatiske at de til og med vil drepe seg selv for å oppnå sine mål, er hele verdensfreden i fare, hevder Minos.
Magazinet har tidligere skrevet om det opppsiktsvekkende synet som Minos offentliggjorde for noen år siden. I 1968 fortalte en 90 år gammel kvinne Minos om et syn hun hadde hatt. Han skrev ned det hun fortalte, men synes den gang at synet var så radikalt og merkelig at det ikke kunne offentliggjøres. Nesten 30 år senere fant han igjen det gamle, gulnede papiret, og ble da forskrekket over hvor mye av synet som nå var gått i oppfyllelse.
I synet beskrev den gamle kvinnen et samfunn med moraloppløsning, hvor mennesker levde sammen som gifte uten å være det, og hvor de verste scener av mord og ødeleggelse ville bli vist på TV-skjermene, til underholdning for folk. Hun beskrev også hvordan folk fra fattige land kom til å strømme inn over Europa, og vi ville til slutt behandle dem like dårlig som jødene ble behandlet før krigen. Kvinnen fortalte så at dette ville skje rett før Jesus kommer igjen, og den tredje verdenskrig bryter løs.
Ser Minos i dag noen forbindelse mellom dette synet og det som nå er skjedd i USA?
- Først vil jeg understreke at ingen menneskelig profeti kan tillegges den samme verdi som Skriften selv. Men det er likevel mye i dette synet som er svært interessant.
Likevel er jeg redd for uten videre å koble synet direkte til det som nå er skjedd. Det som er helt klart, både i følge synet fra 1968 og Bibelens profetier, er at det man kaller den tredje verdenskrig vil komme på en måte ingen venter det. Og den vil berøre store deler av verdens kontinenter.

Ingen tilfeldighet
Emanuel Minos vil imidlertid påpeke et annet interessant perspektiv i denne sammenhengen. Han tror ikke det er tilfeldig at det nettopp er USA som blir angrepet på denne måten.
- Man bør merke seg at dette landet faktisk er det eneste i verden som har stått last og brast med Israel. Stort sett har Israel stått alene i verdenssammenhengen. Syv kriger er de blitt påført av nasjoner hvis mål har vært å kaste dem på havet. Men USA har stått med dem. Derfor ser jeg det slik at et angrep mot begge disse nasjonene er et angrep mot det profetiske ordet. I tiden fremover vil det bli vanskeligere og vanskeligere for dem som vil forsvare Israel. Derfor er det også svært viktig å be spesielt for både Israel og USA, sier Emanuel Minos.


Thormod Iversen