- Syriske snikskyttere sikter seg ut gravide

Snik­skyt­te­re i Syria kon­kur­re­rer seg imel­lom om å skyte gra­vi­de og barn, hev­der bri­tisk lege som har job­bet på flere syke­hus i lan­det.

- De fles­te ufød­te barna vi ope­rer­te ut var sju, åtte, ni må­ne­der gamle, noe som betyr at det var ri­me­lig åpen­bart at disse kvin­ne­ne var gra­vi­de, sier legen David Nott tilCNN.

Han viser fram et rønt­gen­bil­de et fos­ter med en kule i hodet. Moren over­lev­de, men bar­net ble skutt og drept i hen­nes liv­mor.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Skudd­ska­der i hodet

Også små barn blir skutt av snik­skyt­ter­ne, sier Nott, som job­bet som fri­vil­lig lege nord i Syria for or­ga­ni­sa­sjo­nenSyria Re­lief. Nott for­tel­ler at nes­ten alle ope­ra­sjo­ne­ne han ut­før­te var så­re­de ofre for snik­skyt­te­re.

Bil­der Syria Re­lief har gitt til CNN viser en liten jente med negle­lakk på en syke­seng med skudd­ska­der i hodet. Hun ser ikke eldre ut enn kan­skje fem år. Et annet bilde viser en jente på samme alder under et grønt laken med et stort sår i pan­nen.

Drev et slags spill

En­kel­te dager var skudd­ska­de­ne mis­ten­ke­lig like.

- Etter en stund skjøn­te vi at det var et møns­ter. Vi hadde dager der åtte eller ni av 10-15 skudd­ska­der var åtte eller ni på et be­stemt om­rå­de av krop­pen, sier Nott, som også job­bet som fri­vil­lig under Bos­nia-kri­gen.

Dagen etter kunne det komme inn svært mange med skudd­ska­der et annet sted på krop­pen, iføl­ge legen.

- Det vir­ket som om snik­skyt­ter­ne holdt på med et slags spill.

Gaver for drep­te

Lo­ka­le leger for­tal­te Nott om hvor­dan de hadde hørt at snik­skyt­te­re fikk små gaver for hver av dem de hadde skutt i løpet av dagen.

En video fra Alep­po CNN har fått tak i, viser hvor­dan menn, kvin­ner og barn løper mens ku­le­ne fra snik­skyt­te­re slår ned rundt dem. Grup­pen for­søk­te å komme seg fra en del av byen som ble kon­trol­lert av re­gi­me­styr­ker over til delen opp­rø­rer­ne kon­trol­le­rer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De ri­si­ke­rer livet fordi det er mat og pro­vi­ant på opp­rø­rer­nes side, men hjem­me­ne deres er i den re­gime­kon­trol­ler­te delen. (©NTB)