Syria-saken: Norsk politi ber faren avslutte leting

Norsk po­li­ti har bedt faren som leter etter døt­re­ne sine på gren­sa mel­lom Tyr­kia og Syria, om å reise hjem til Norge. Faren tror fort­satt ikke jen­te­ne har reist inn i Syria.

Tid­lig lør­dag var faren op­ti­mis­tisk med tanke på å finne jen­te­ne på tyr­kisk side av gren­sa, etter at kon­tak­ter hadde for­talt ham at de var der, mel­der NRK.

Etter hva ka­na­len kjen­ner til, har imid­ler­tid norsk po­li­ti bedt ham av­slut­te le­tin­gen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I en epost til den norsk-so­ma­lis­ke faren har døt­re­ne på 16 og 19 år for­talt de har reist fra Norge og var på vei til Syria for å bidra i kri­gen i lan­det. Faren har også fått kon­takt med den elds­te av dem på te­le­fon.

- Både i epos­ten og i te­le­fon­sam­ta­len for­tal­te hun at hun har reist til Syria for å delta i jihad og kan­skje dø der. Hun er vil­lig til å dø, for­tal­te faren til NRK.

Iføl­ge VG mener faren at jen­te­ne er i en lei­lig­het i Tyr­kia.

- De er tatt mot sin vilje, tror han og sier døt­re­ne kan ha blitt lurt - og at noen kan komme til å kreve pen­ger for at de skal løs­la­tes.

- De unge blir over­talt til jihad og hu­ma­ni­tært ar­beid i Syria, men de blir ikke sendt til Syria. Det er en helt annen vir­ke­lig­het som møter dem her. Dette er stor bu­si­ness. Det er først og fremst pen­ger som er målet til de som hol­der dem, sier faren. (©NTB)

Les også
Savnede søstre sier de er villige til å dø i Syria
Les også
Frykter Syria-jihad blir jente-trend