Sve­ri­ge­de­mo­kra­ter­na

Et so­sial­kon­ser­va­tivt parti med na­sjo­na­lis­tisk grunn­syn.

Sverigedemokratarna ble stif­tet i 1988.

20 re­pre­sen­tan­ter i Riks­da­gen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ideo­lo­gi: Et so­sial­kon­ser­va­tivt parti med na­sjo­na­lis­tisk grunn­syn, som be­trak­ter verdi­kon­ser­va­tis­me og be­va­ring av en so­li­da­risk vel­ferds­mo­dell som de vik­tigs­te verk­tøy for byg­gin­gen av det gode sam­fun­net.

Inn­vand­ring: - Sve­ri­ge må kraf­tig be­gren­se inn­vand­rin­gen. Ni­vå­et må være slik at de som al­le­re­de er kom­met til Sve­ri­ge gis mu­lig­het til å til­pas­sa seg det svens­ke sam­fun­net.

Flykt­nin­ger: - Stil­ler seg bak asyl­ret­ten, men øns­ker å ar­bei­de for at flyk­tin­ger skal til­bys hjelp i nær­om­rå­det.

Jus­tis­po­li­tik­ken: - Vil ta et kraft­tak mot kri­mi­na­li­te­ten. Straf­fen for grov og gjen­tatt kri­mi­na­li­tet skal kraf­tig opp­jus­te­res. Vil bruke pen­ger på en ef­fek­ti­vi­tets­re­form i po­li­ti­et.

Eldre­po­li­tikk: - Vil ha kraf­tig re­du­sert skatt for pen­sjo­nis­ter og en kraf­tig øk­ning av an­tal­let på trygg­hets­bo­li­ger, bred sats­ning på for­bed­ret mat­kva­li­tet i eldre­om­sor­gen.

EU: - Vil re­for­hand­le det svens­ke EU-med­lem­ska­pet. Nei til Tyr­kisk EU-med­lem­skap. Gjen­inn­fø­ring av grense­kon­trol­len ved en re­for­hand­ling av Schengen­av­ta­len.

Her er Dagens gjennomgang av partiene:

* Fremskrittspartiet * Sverigedemokraterna * Dansk Folkeparti * Sannfinnene * United Kingdom Independence Party * Front National * Frihetspartiet

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Her er Frps «uskikkelige fettere» - høyrepopulistene i Europa