- Svært alvorlig utvikling for Joshua French

- Det vir­ker som om retts­sa­ken nå skal igang­set­tes med basis i en til­ta­le som vi stil­ler oss helt ufor­stå­en­de til, sier Bren­de.

Uten­riks­mi­nis­ter Børge Bren­de (H) sier si­tua­sjo­nen er svært al­vor­lig for Jos­hua French etter ny­he­ten om at det blir en retts­sak mot ham etter Tjost­olv Mo­lands død i au­gust.

Bren­de sier i et in­ter­vju med TV 2 man­dag at saken til French har tatt en ny og svært al­vor­lig ven­ding etter at det nå blir en ny retts­sak mot den al­le­re­de døds­døm­te nors­ke 31-årin­gen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Det vir­ker som om retts­sa­ken nå skal igang­set­tes med basis i en til­ta­le som vi stil­ler oss helt ufor­stå­en­de til, sier Bren­de.

Kon­go­le­sis­ke etter­fors­ke­re er­klær­te seg enige med de ut­send­te Kripos-etter­fors­ker­ne i Kongo som kon­klu­der­te med at det ikke lå noe kri­mi­nelt bak døds­fal­let til Tjost­olv Mo­land i au­gust. Li­ke­vel har den mi­li­tæ­re på­tale­myn­dig­he­ten i Kins­ha­sa valgt å til­ta­le French for å ha dopet ned og med over­legg ha drept sin beste venn.

I for­ri­ge uke for­søk­te spe­sial­ut­sen­ding Kai Eide å skape en dia­log med kon­go­le­sis­ke myn­dig­he­ter, blant annet også med tanke på å unngå enda en retts­sak, men har ty­de­lig­vis ikke blitt hørt. Kil­der som både TV 2 og Dag­bla­det har snak­ket med har vars­let at retts­sa­ken mot French kan star­te 7. ja­nu­ar.

Les også
- Drapstiltalen er fullstendig galskap