Støtter ikke krav om påmelding til skolegudstjenester

Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) anbefaler skolene å praktisere avmelding til skolegudstjenester, i stedet for påmelding, slik Kunnskapsdepartementet anbefaler.

Skoler kan dermed arrangere julegudstjeneste på gamlemåten, skriverVårt Land.

Bare ett døgn etter jubel blant humanetikere og nye overskrifter om at «regjeringen holder fast ved at elever aktivt må meldes på gudstjenester», forsikrer kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) at det er opp til skolene å velge selv.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Og jeg håper at de velger å praktisere en aktiv avmelding fremfor en aktiv påmelding, sier kulturministeren.

Budskapet fra regjeringen er dermed et ganske annet enn det Den norske kirke fikk i brevs form fra Kunnskapsdepartementet sist uke.

«Kunnskapsdepartementet har ikke planer om å endre retningslinjene for gudstjenester eller andre religiøse aktiviteter i skoletiden», het det da.

– Brevet er fra sendt ut fra Utdanningsdirektoratet som et veiledende råd. Det er bra at vi har ryddige regler, sier kulturministeren.

– Vi ser at religionen blir mer synlig nå, i et mer flerreligiøst samfunn. Hvis vi også skal møte muslimer og buddhister i hverdagen, må vi være trygg på vår egen tro og ståsted. Vi har en folkekirke i Norge etter Grunnloven. Den kristne kulturarven ligger til grunn og derfor er det bra at elever får mulighet til å delta i kirken, fortsetter hun.