Frps Mette Hanekamhaug er samarbeidspartner hos et PR-byrå samtidig som hun vikarierer som stortingsrepresentant. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpi

Stortingsrepresentant jobber for PR-byrå

Frps Mette Hanekamhaug er samarbeidspartner hos PR-byrået Geelmuyden. Kiese. Som vararepresentant på Stortinget er hun med på behandlingen av neste års budsjett.

Mens regjeringspartiene og sentrumspartiene er i budsjettforhandlinger på Stortinget, er Hanekamhaug tilbake som stortingsrepresentant i energi- og miljøkomiteen.

Hun begynte i Geelmuyden. Kiese (GK) i fjor høst etter at hun mistet stortingsplassen etter sin første periode på tinget, skriver Dagsavisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Siden 20. oktober har hun vært vara for Oskar Grimstad, som for tiden er observatør i FNs hovedforsamling i New York. Han er tilbake på Stortinget fra 15. november.

Hanekamhaug sier til Dagsavisen at hun ikke har noen oppdrag for GK mens hun er vara, og at hun heller ikke har hatt kontakt med kunder i perioden.

– Jeg har visst siden i sommer at jeg skulle inn på Stortinget til høsten, og for meg har det vært viktig å være klar på to ting: Jeg skal være åpen og ærlig om prosessen og om hvilke kunder jeg har vært i kontakt med, sier Hanekamhaug.

Hanekamhaug er tilknyttet PR-byrået som ekstern konsulent og sier det betyr at hun jobber på enkeltprosjekter og bidrar der hun har faglige innspill.

Før hun tiltrådte som vara leverte hun kundelisten til Frps parlamentariske leder, Harald Tom Nesvik. Nesvik sier at det ikke kan være slik at yrkesforbud for vararepresentanter kun gjelder PR-bransjen.

– Hanekamhaug stilte til gjenvalg, kom ikke inn, men ble førstevara på Stortinget. Samtidig må hun livnære seg av noe. Hun har valgt å ta en deltidsjobb på GK ved siden av studiene sine, sier Nesvik.

Les også
Annenhver velger vil ha Støre som statsminister
Les også
Redaktøropprop mot pressekutt
Les også
Dramatisk kuttforslag for Kristelig StudieforbundKristelig Studieforbund
Les også
Høyre varsler krevende budsjettforhandlinger
Les også
Står sammen i budsjettkamp mot regjeringenVenstres krav