Stort sikkerhetsoppbud når Israel tar farvel med Sharon

Ariel Sharon begraves i dag.

Is­rael har trap­pet opp sik­ker­he­ten i for­kant av den tid­li­ge­re stats­mi­nis­te­ren Ariel Sha­rons be­gra­vel­se man­dag.

Flere pro­mi­nen­te, uten­lands­ke gjes­ter skal delta under minne­mar­ke­rin­gen og be­gra­vel­sen. Blant andre skal USAs vise­pre­si­dent Joe Biden delta under både den stat­li­ge minne­mar­ke­rin­gen i Knes­set i Je­ru­sa­lem og selve be­gra­vel­sen på Sha­ron-fa­mi­li­ens gård man­dag etter­mid­dag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den tidligere stats­mi­nis­te­rens grav­sted lig­ger bare om­trent ti kilo­me­ter fra Gaza-stri­pen.

Is­rael har sagt til myn­dig­he­te­ne der at de ikke må til­la­te noen ra­kett­an­grep under be­gra­vel­sen. Det er isla­mist­be­ve­gel­sen Hamas som har mak­ten på Gaza-stri­pen

- Det ble gjort klart for dem at man­dag er en vel­dig dår­lig dag for noen der til å teste Is­ra­els tål­mo­dig­het, sier en ano­nym is­ra­elsk sik­ker­hets­kil­de til ny­hets­by­rå­et AFP.

Is­rael har trap­pet opp pa­trul­je­rin­gen over Gaza. He­li­kopt­re­ne og dro­ne­ne skal se etter pa­le­stins­ke ra­kett­ut­skyt­nings­lag og av­fyre mis­si­ler mot dem før de rek­ker å av­fyre sine ra­ket­ter.

Sha­ron døde lør­dag, 85 år gam­mel. Han hadde da lig­get i koma i åtte år etter et slag i ja­nu­ar 2006.

Po­li­tisk di­rek­tør Weg­ger Strøm­men i Uten­riks­de­par­te­men­tet og am­bas­sa­dør Svein Sevje re­pre­sen­te­rer Norge under minne­se­re­mo­ni­en. (©NTB)

Les også
Tanker ved Ariel Sharons bortgang