En israelsk stridsvogn på den israelske siden av grensen skjøt mot mål på Gazastripen torsdag kveld. Foto: Ariel Schalit / AP / NTB

Større bombeangrep på den nordlige delen av Gazastripen

Israelske styrker igangsatte torsdag et større angrep mot Gazastripen.

Kort tid før midnatt fredag norsk tid skrev Times of Israel at IDF har satt i gang et større bombeangrep på den nordlige delen av Gazastripen, med fly, helikoptre og droner. Det dreier seg imidlertid ikke om en bakkeinvasjon ennå, men ser ut til å være den mest omfattende aksjonen Israel har satt i gang på Gazastripen til nå etter at rakettangrepene mot Israel startet mandag.

Nyhetsbyrået AP melder også om det som ser ut til å være det største israelske angrepet til nå. Røde flammer lyste opp himmelen mens folk våknet av lyden av eksplosjoner i utkanten av Gaza by. Angrepene var så kraftige at folk inne i byen, flere kilometer unna, skrek av frykt, skriver nyhetsbyrået.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Torsdag kveld skjøt israelske stridsvogner artillerigranater inn på Gazastripen. Tidligere på dagen uttalte en høytstående diplomatisk kilde til israelske Channel 12 at man da vurderte å sette i gang en bakkeoperasjon for å besvare de pågående rakettangrepene fra Gazastripen mot Israel.

9.000 reservister er blitt satt i beredskap i forkant av en eventuell bakkeinvasjon, opplyste Israel tidligere torsdag.

DAGEN RETTER: I første utgave av saken stod det at den Israelske Hærens talsmann «sier at soldater har gått inn i enklaven» og at IDFs Twitter-status var at «Luft- og bakkestyrker fra IDF angriper nå på Gazastripen». Opplysningene ble trekt fra israelsk side kl 2 i natt og oppdatert på dagen.no kl 7.30. Det skal ikke være noen soldater på Gazastripen .

Les også
Israel trapper opp angrepene på Gazastripen