OVERVURDERER: 81 prosent av amerikanerne mener å ha en viss kjennskap til Bibelen, men bare 43 prosent vet navnet på de fem første bøkene i Den hellige skrift. FOTO: Scandinavian Stockphoto

Større bibelskepsis blant amerikanere

Andelen bibelskeptikere i USA er nå like høy som andelen bibelelskere, viser en undersøkelse utført for American Bible Society.

De siste fire årene har organisasjonen fått gjennomført en årlig undersøkelse av hvordan amerikanere ser på Bibelen, hvilken kunnskap de har om den og hvor mye tid de bruker på den. Som i 2011 er det i 2014 88 prosent av amerikanerne som eier sin egen bibel, men en lavere andel anser den for å være hellig. I 2011 mente 86 prosent av amerikanerne at den er en hellig bok. Nå er det 79 prosent som mener dette.

For første gang har andelen som er skeptiske til Bibelen, blitt like stor som andelen som sier de elsker den. Unge voksne, i aldersgruppen 18-29 år, er den drivende kraften i denne utviklingen. 50 prosent av voksne amerikanere som helhet mener Bibelen har for liten innflytelse i samfunnet. Bare 30 prosent av unge voksne deler denne oppfatningen. Og mens halvparten av alle voksne tror Bibelen inneholder alt et menneske trenger for å leve et meningsfullt liv, gir bare 35 prosent av unge voksne uttrykk for samme holdning.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Overvurderer sin egen kunnskap

Et annet viktig funn er at flertallet av amerikanerne overvurderer sin egen bibelkunnskap. Mens 81 prosent av de spurte mener de har en viss kjennskap til Bibelen, greier bare 43 prosent å oppgi navnet på de fem første bøkene i Bibelen.

LES OGSÅ: Bibeltroskap

– Undersøkelsen understreker hvor viktig arbeid vi har foran oss. Over hele USA finnes det mennesker som søker desperat etter frelse, håp, helbredelse, mening og glede som bare kan finnes gjennom et møte med Bibelens Gud, skriver president Roy Peterson i American Bible Society i en kommentar.

Les også
Her er oversikten over Norges mest besøkte menigheter
Les også
De unge svikter Agenda:utAgenda:ut
Les også
– Det nytter å plante
Les også
Privat tro – uten fellesskap?
Les også
Bibelen ble snakkis i Nord