Stoltenberg: – Nato-ministre vil diskutere hva mer som kan gjøres i Midtøsten

Når Natos forsvarsministre møtes denne uken, vil de diskutere hva mer alliansen kan bidra med i Midtøsten, sier generalsekretær Jens Stoltenberg.

Stoltenberg påpeker at den ustabile situasjonen i regionen blant annet bidrar til flyktning- og migrantstrømmen og fare for terror.

– Nato har vært involvert i mange år og har bygget partnerskap i regionen. Det er gjort enorme fremskritt i kampen mot IS, som ikke lenger kontrollerer noe territorium, men det er mulig å gjøre mer, sier Stoltenberg på en pressekonferanse i Brussel dagen før ministermøtet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Ministrene vil diskutere oppdraget i Irak, der vi gir råd og trener sikkerhetsstyrker så de kan fortsette kampen mot IS og hindre at gruppen kommer tilbake, sier generalsekretæren.

Trumps forespørsel

Diskusjonen kommer etter at Donald Trump nylig sa at Nato burde gjøre mer i Midtøsten. Stoltenberg ville ikke si om den amerikanske presidenten har kommet med mer detaljerte ønsker, men minner om at Trump helt siden han ble innsatt, har bedt Nato trappe opp innsatsen mot terror. Nato-sjefen går heller ikke i detalj om hva han mener alliansen kan foreta seg og hvordan tilstedeværelsen i regionen eventuelt kan styrkes.

– Vi vil kunngjøre våre beslutninger når de er tatt. Jeg ønsker ikke å foregripe dette, sa han.